Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Νέο ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΤΟΥΝΕΛ η ΟΝΕ

Με τις αναμενόμενες θριαμβολογίες και επιχειρώντας να αποκρύψει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας υποδέχθηκε χθες η κυβέρνηση τις εκθέσεις της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες εισηγούνται την ένταξη της Ελλάδας στο «τρίτο στάδιο» της ΟΝΕ και, ταυτόχρονα, την πιο γρήγορη προώθηση και εφαρμογή μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων.

Οι δηλώσεις του Γ. Παπαντωνίου, σημείωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, εξωραίζουν την πραγματική θέση της ελληνικής οικονομίας στην ΕΕ και κυρίως αποκρύβουν το γεγονός ότι τα βάρη για τη λειτουργία του ΕΥΡΩ θα πέσουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους και γενικά στις λαϊκές δυνάμεις. Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τονίζει η ανακοίνωση, πρέπει να οργανώσουν αμέσως την πάλη τους, για να καθυστερήσουν, να περιορίσουν, να δυσκολέψουν τις ρυθμίσεις που ετοιμάζονται σε βάρος τους. Να συνδέσουν την καθημερινή αντίσταση με την προοπτική της ανατροπής. Οι αντιλαϊκές επιλογές δεν πρέπει να καταγραφούν στη λαϊκή συνείδηση ως αναπόφευκτα γεγονότα, ως μη αντιστρέψιμες εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, η νεολαία και οι συνταξιούχοι πρέπει να συνενώσουν τις δυνάμεις τους, για ν' ανοίξει ένας διαφορετικός δρόμος για τη χώρα μας, που πρέπει να συνδεθεί με τη συγκρότηση του Αντιϊμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου. Ο δρόμος της λαϊκής οικονομίας, που μπορεί να προωθήσει η λαϊκή εξουσία, είναι η προοπτική για την εργατική τάξη, τη νεολαία, το λαό γενικότερα.


ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ