Σάββατο 16 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πραξικοπηματική καθαίρεση στελεχών της ΕΠΣ

Στην πραξικοπηματική καθαίρεση του γενικού γραμματέα του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Παναγιώτη Μαυρίκη, του αναπληρωτή γγ, Στάθη Παπαδημουλά, και στην αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τον Πάνο Χρήστου, μέλος του ΔΣ, προχώρησαν οι προσκείμενες στη ΝΔ παρατάξεις ΔΑΚΜΜΕ και «Νέες Δυνάμεις», το «Ενιαίο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» (του προέδρου του ΣΑΤΑ, Εμμ. Μπαντουράκη) και η «Τομή».

Και οι τρεις είναι στελέχη της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» (ΕΠΣ). Το άκρως αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο «επιχείρημα» που πρόβαλαν οι εκπρόσωποι των εν λόγω παρατάξεων είναι ότι τα στελέχη της ΕΠΣ μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τις αντιρρήσεις, διαφωνίες, θέσεις, προτάσεις τους, αλλά μόνο μέσα στο ΔΣ και όχι ανοιχτά στους συναδέλφους τους!!!

Οι δύο εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕΤ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) τήρησαν «ουδέτερη» στάση, ψηφίζοντας «λευκό», χωρίς καν να αιτιολογήσουν τη στάση τους.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι όλες οι παρατάξεις στο ΣΑΤΑ, πλην ΕΠΣ, συμφωνούν με τη σύσταση ανωνύμων εταιριών ταξί. Απόφαση που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την προωθεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και η οποία απόφαση ανοίγει το δρόμο για την «άλωση» του επαγγέλματος από το μεγάλο κεφάλαιο.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της ΕΠΣ στο ΔΣ του ΣΑΤΑ έχουν προτείνει κατ' επανάληψη τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του κλάδου, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι αυτοκινητιστές ταξί με ποιο τρόπο θα διεκδικήσουν λύσεις στα σοβαρά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η σταθερή και αταλάντευτη στάση των εκπροσώπων της ΕΠΣ ενάντια στις Ανώνυμες Εταιρίες Ταξί, στις ταμειακές μηχανές κλπ., αλλά και για την αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων, είναι ολοφάνερο ότι δεν ενοχλεί μόνο την πλειοψηφία στην ηγεσία του ΣΑΤΑ. Είναι και σοβαρό εμπόδιο για την κυβέρνηση, στην εφαρμογή της αντιεπαγγελματικής της πολιτικής για τον κλάδο.

Η ΕΠΣ συγκαλεί αύριο στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Στάνλεϊ» (Πλ. Καραϊσκάκη), ανοιχτή σύσκεψη-ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ