Τρίτη 19 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΠΠΑ ΑΧΑΪΑΣ
Οι ρατσιστικές αντιδράσεις ... έπιασαν τόπο

Σε παραίτηση από το δικαίωμά της να είναι σημαιοφόρος στην επέτειο της 28ης Οκτώβρη εξαναγκάστηκε τελικά η Σολίνα Μετούσι, αριστούχος μαθήτρια του Γυμνασίου στο χωριό Λάππα Αχαΐας, που κατάγεται από την Αλβανία. Πρόκειται για στάση που, όπως δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, με πικρία και μεγάλη αξιοπρέπεια, αναγκάστηκε να κρατήσει για να σταματήσουν οι αντιδράσεις. Ο ουσιαστικός λόγος ήταν οι απαράδεκτες ρατσιστικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα από μαθητές του σχολείου - με την παρότρυνση ορισμένων γονιών - που προχώρησαν μέχρι και στην κατάληψη του σχολείου με εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταδίκασαν την κατάληψη και το περιεχόμενό της.

Παρόμοιο περιστατικό παρουσιάστηκε και στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, όπου εκεί η αριστούχος μαθήτρια από τη Ρωσία Αλίνα Γκλούσκοβα επίσης παραιτήθηκε από το δικαίωμά της να είναι σημαιοφόρος, για να αποφύγει τυχόν ίδιες αντιδράσεις.

Τέτοια φαινόμενα δείχνουν ότι το σαράκι του ρατσισμού επιχειρείται από αντιδραστικούς κύκλους να προσβάλει τη νέα γενιά.

Είναι γεγονός πως πίσω από τέτοια ξενοφοβικά και ρατσιστικά φαινόμενα, πίσω από αυτές τις μισαλλόδοξες και αντιδραστικές απόψεις ορισμένων κρύβεται η αντιμεταναστευτική πολιτική των κομμάτων του δικομματισμού και της ΕΕ, που εκτρέφει τέτοια φαινόμενα και που θέλει τους μετανάστες ως φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, τη στιγμή που το ταξικό εργατικό κίνημα προβάλλει την ισότιμη μεταχείρισή τους σε όλους τους τομείς της ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ