Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Νέος στόχος - παρακαταθήκη για μπροστά

ΧΑΛΚΙΔΑ.- Αισιοδοξία, ενθουσιασμός, τόλμη. Ετσι ξεκίνησαν την Κυριακή 17 Οκτώβρη, τα «συνεργεία» των μελών του Κόμματος, των Κνιτών και Κνιτισσών, ακόμα και φιλοκομματικών για την κατάχτηση του στόχου - πλάνου διακίνησης και διάδοσης του «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις της ΚΕ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Από το νησί της ανεργίας, την Εύβοια, στην ξεκληρισμένη Βοιωτία και Φθιώτιδα, μέχρι την εγκατελειμμένη Φωκίδα, να φτάσει παντού, στον εργάτη, στον αγρότη, στο μικρέμπορα και επαγγελματία, στον άνεργο και στο συνταξιούχο, στο νέο, στη νέα και στη γυναίκα, το μήνυμα για «ΚΚΕ ισχυρό, για το Λαό, τη Συμμαχία, το Σοσιαλισμό», όπως είναι το σύνθημα του 17ου Συνεδρίου του κόμματος της πρωτοπορίας, του ΚΚΕ. Την Κυριακή σε πόλεις και χωριά, τη Δευτέρα στα εργοστάσια και στους εργασιακούς χώρους. Το αποτέλεσμα αρκούντως ενθαρρυντικό με τα 4.500 και πλέον φύλλα που διατέθηκαν να είναι η νέα παρακαταθήκη - στόχος που κατακτήθηκε.

Επιφυλάξεις υπήρχαν, αφού πάντα «κριτήριο της αλήθειας είναι η πράξη» για τους κομμουνιστές. Ομως Κυριακή μεσημέρι τα πρώτα συνεργεία επιστρέφουν. Από Αη-Γιάννη, Εργατικές Κατοικίες, Καράμπαμπα της Χαλκίδας. Τέλειωσαν. Ξαναπαίρνουν φύλλα και φεύγουν. Οσα προφτάσουν, για λίγη ώρα ακόμα, τ' άλλα το απόγευμα.

Ερχονται από Αμάρυνθο, Βασιλικό, Νέα Λάμψακο, με υπερκάλυψη του πλάνου. Ακολουθούν η Ν. Αρτάκη, τα Ψαχνά, ο Δήμος Δίρφυς. Το ίδιο από Αλιβέρι, Μαντούδι, Κύμη, Κάρυστο, Ιστιαία.

«Αισιοδοξία, ενθουσιασμός, τολμηρό άνοιγμα. Να, τα χαρακτηριστικά μας», δηλώνει στο «Ρ» ο Λευτέρης Χατζηπαυλίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Χαλκίδας. «Ισως η πιο πετυχημένη εξόρμηση που έχει γίνει στην πόλη της Χαλκίδας και στην ευρύτερη περιοχή», συνεχίζει. «Με υπομονή και επιμονή, σπίτι το σπίτι, δυναμώνουμε τους δεσμούς μας με την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Η εξόρμηση για τη διάδοση των Θέσεων της ΚΕ και του «Ρ» έδειξε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για το χτίσιμο του Μετώπου και είναι καθήκον μας να ανταποκριθούμε. Δεν έχουμε δικαίωμα ούτε βήμα πίσω, μπροστά στην αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ -κεφαλαίου. Ξεκινήσαμε καλά και θα συνεχίσουμε καλύτερα» καταλήγει ο Λ. Χατζηπαυλίδης.

Πρώτος σύντροφος στην κυριακάτικη διακίνηση του «Ρ» και των «Θέσεων της ΚΕ», αναδείχτηκε ο συνταξιούχος οικοδόμος, Δημήτρης Πηλιχός, στέλεχος της ΚΟ Χαλκίδας, που διπλασιάζοντας σχεδόν το πλάνο του, διακίνησε 45 φύλλα στη συνοικία Αη- Γιάννη της Χαλκίδας. Πρώτο «νεολαιίστικο συνεργείο», αποτελούμενο από τους συντρόφους Γιάννη Τζαβάρα, Σοφία Παπάζογλου, Λευτέρη Μαστοράκη και Σοφία Σταματούκου, που διακίνησαν 60 φύλλα στη Νέα Αρτάκη. «Τολμηρότερο» δίδυμο, οι σύντροφοι νεολαίοι Γιώργος Τσιμπουκάκης και Δημήτρης Παππούς για τα 20 φύλλα «Ρ» που διακίνησαν σε δύο ώρες στην Αμάρυνθο (Κάτω Βάθια).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κάθε γωνιά της Αττικής με την εφημερίδα στο χέρι (2021-02-02 00:00:00.0)
Πάνω από 21.000 φύλλα κατά μέσο όρο το μήνα Σεπτέμβρη (2020-10-10 00:00:00.0)
Υποδοχή με μεγάλη πανεξόρμηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (2017-12-12 00:00:00.0)
Στις εργατοσυνοικίες της Παλιάς Κοκκινιάς (2004-10-19 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-04-11 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο Στέλιος Χατζηπαυλίδης (2000-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ