Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αντίθετο το ΚΚΕ στη διατήρηση των καμερο-χαφιέδων

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ συνάντησε χτες στη Βουλή η προσπάθεια της κυβέρνησης για οικονομική στήριξη της διατήρησης των «ηλεκτρονικών χαφιέδων» και του συστήματος «Σι Φορ Αϊ» μέσω τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τις εταιρίες αμοιβαίων κεφαλαίων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, υποστήριξε ότι προκειμένου το σύστημα «Σι Φορ Αϊ» να λειτουργήσει σε όλο του το εύρος και εντός των συμφωνημένων προθεσμιών απαιτεί την πρόσληψη από το υπουργείο 20 τεχνικών συμβούλων με σύμβαση έργου για περίπου 2 μήνες με κόστος 512.592 ευρώ!

«Να αποσυρθεί η τροπολογία για τους καμερο-χαφιέδες» ζήτησε παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ομολογεί και παραδέχεται πως οι κάμερες, που τοποθετήθηκαν με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων, «όχι μόνο δεν πρόκειται να απομακρυνθούν από τη χώρα αλλά θα προχωρήσει και στην εγκατάσταση του γιγαντιαίου μηχανισμού παρακολούθησης του λαϊκού κινήματος». Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση «ζητά να γίνουν όλες οι διαδικασίες με απευθείας αναθέσεις», ενώ «φορτώνει στις πλάτες του ελληνικού λαού το κόστος που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο».

Ο Στ. Σκοπελίτης τόνισε ότι «για το ΚΚΕ αλλά και για το λαϊκό κίνημα είναι αδιανόητη και αντισυνταγματική η απόφαση για παράταση λειτουργίας των καμερών και την εγκατάσταση νέων» και απαίτησε «να σταματήσει αμέσως η λειτουργία όσων εγκαταστάθηκαν και να καταστραφούν τα αρχεία από τη λειτουργία τους».

Καμιά διαφωνία δεν υπήρξε για την τροπολογία από την πλευρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θ. Πάγκαλος σημείωσε ότι «τέτοια συστήματα έχουν όλες οι δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης», υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει ευαισθησία «που προκύπτει από ανωριμότητα»! Την τροπολογία καταψήφισε και η βουλευτής του ΣΥΝ Κ. Ξηροτύρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ