Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Στο δρόμο ξανά

Αύριο, Πέμπτη, στις 10 το πρωί από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά)

Πικετοφορία διοργανώνουν αύριο, Πέμπτη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Οι συνταξιούχοι βγαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν: αυξήσεις πραγματικές πάνω από 10%. Πάγωμα των τιμών, προστασία του εισοδήματός τους, κατάργηση της φορολογίας στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία όχι μικρότερη από 960 ευρώ και 80% του εν ενεργεία τελευταίου μισθού. Επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ. Αφορολόγητο εισόδημα 15.000 ευρώ.

Οπως καταγγέλλουν οι συνταξιουχικές Ομοσπονδίες σε κοινή τους ανακοίνωση, την ήδη άσχημη κατάσταση θα επιδεινώσει ακόμα πιο πολύ η αλματώδης αύξηση των τιμών των καυσίμων, που θα συμπαρασύρει τα πάντα στα ύψη. Ηδη, όπως αναφέρεται, η ΔΕΗ ζητάει 12% αύξηση στα τιμολόγιά της. Συνέπεια αυτών θα είναι ένας πολύ ψυχρός χειμώνας για τους συνταξιούχους.

«Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση - συνεχίζουν - που οδηγεί τους συνταξιούχους στην πείνα και στην εξαθλίωση, η κυβέρνηση εξήγγειλε αυξήσεις πάνω από τον κάλπικο πληθωρισμό του 3,1%, δηλαδή γύρω στο 4%, που για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη από 300 έως 100 ευρώ, η αύξηση είναι από 0,40 λεπτά έως 1 ευρώ τη μέρα. Να θυμίσουμε ότι αυτές τις αυξήσεις πέρσι ο κ. Καραμανλής τις χαρακτήρισε φιλοδωρήματα».

Και καταλήγουν: «για τα χειρότερα καλούμε τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικά το "παρών" στην πρώτη μας αγωνιστική εκδήλωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ