Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συλλυπητήρια
  • Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, πληροφορούμενο το θάνατο του Ασημάκη Γιαλαμά, σε χτεσινή ανακοίνωσή του τονίζει:

«Βαθιά συγκίνηση προκάλεσε στους κομμουνιστές η είδηση του θανάτου του Ασημάκη Γιαλαμά, του παλαίμαχου δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου, γραμματέα του ΕΑΜ Δημοσιογράφων, που έφυγε από τη ζωή.

Ο Ασημάκης Γιαλαμάς συγκαταλέγεται στις πιο συμπαθείς και ευγενικές μορφές των Ελληνικών Γραμμάτων. Στάθηκε πάντα δίπλα στο λαό, με το ανεξάντλητο χιούμορ του ανέδειξε τους καημούς και τις αγωνίες του και καυτηρίασε την κοινωνική αδικία. Ανήκει στη γενιά που έβγαλε πολλές άξιες πένες της δημοσιογραφίας. Οι νεότεροι έχουν να διδαχθούν από το ήθος και την εντιμότητα της πένας του Ασημάκη Γιαλαμά.

Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει στους οικείους του τα θερμά της συλλυπητήρια».

  • Συλλυπητήριες ανακοινώσεις έκαναν: Η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης, ο ΓΓ του ΥΠΠΟ, Χρ. Ζαχόπουλος, τονίζοντας ότι με το εμπνευσμένο έργο του «αυτός ο μεγάλος του σύγχρονου πολιτισμού μας» τίμησε το θέατρο και τον κινηματογράφο, χάρισε το γέλιο και με αυτό άφησε ανεκτίμητη κληρονομιά.
  • Συλλυπητήρια ανακοίνωση έκανε και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αποχαιρετώντας «τον φίλο και εξαίρετο συνάδελφο, ο οποίος διακρίθηκε σ' όλη του τη ζωή για τους κοινωνικούς του αγώνες και υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ευθύνη, αρετή, ήθος, μεγάλη σεμνότητα και αγωνιστικότητα».
  • Συλλυπητήρια εξέφρασαν το ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, καθώς και το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Νίκος Κούρκουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Γιαλαμάς «υπηρετούσε με το γέλιο τα κοινωνικά δράματα και ζητήματα που ορίζουν τη ζωή του Ελληνα τα τελευταία πενήντα χρόνια».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ