Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Σε «χορό» κινητοποιήσεων

Το χορό των κινητοποιήσεων έχουν ανοίξει μαθητές και γονείς των σχολείων του νομού Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι τόσο για το πρόβλημα της σχολικής στέγης, όσο και για τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ετσι μετά το 1ο Δημοτικό Γαζίου και τις κινητοποιήσεις για σχολική στέγη, στο χορό των κινητοποιήσεων προστέθηκαν το Λύκειο Μαλίων καθώς και το Γυμνάσιο Λύκειο Βιάννου.

Στα Μάλια, γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη από την αρχή της σχολικής χρονιάς, καθηγητή φυσικής, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δυσαναπλήρωτες διδακτικές ώρες σε ένα μάθημα στο οποίο οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι μαθητές με τη στήριξη των γονιών και των καθηγητών τους προχώρησαν σε επ' αόριστον κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος, έως ότου, όπως υπογραμμίζουν, σταλεί καθηγητής φυσικής στο σχολείο. Επίσης, οι μαθητές έθεσαν και άλλα αιτήματα που αφορούν στην έλλειψη υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών.

Αποχή από τα μαθήματά τους έχουν ξεκινήσει από την Τρίτη το πρωί και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Βιάννου. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε καθηγητές βασικών μαθημάτων πανελλαδικής εξέτασης όσο και μαθημάτων του Γυμνασίου. Ελλείψεις παρουσιάζονται στα μαθήματα των μαθηματικών, Τεχνολογίας Επικοινωνιών, Γαλλικά και Πληροφορικής. Οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αποχή μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις από καθηγητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ