Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Σε απεργία πείνας τέσσερις

Eurokinissi

Σε απεργία πείνας προχώρησαν από χτες τέσσερις εργαζόμενοι στον περιφερειακό δρόμο Βόλου απαιτώντας από την κυβέρνηση ν' αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει τις αποφάσεις που οφείλει, για να προχωρήσει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων τους και να ξαναπιάσουν δουλιά. Οι απεργοί πείνας είναι οι Χρ. Χριστόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, οι Ν. Αρχοντάς, Δ. Κουρουμπλής, μέλη της διοίκησης και ο συνάδελφός τους Μ. Τίρχας, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει έξω από τη Νομαρχία Μαγνησίας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις εκ του αντιθέτου υποσχέσεις που έδιναν οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Απασχόλησης, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για την επίλυση των προβλημάτων τους - έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες και τους οφείλονται δεδουλευμένες υπερωρίες δύο μηνών, επίδομα αδείας κ.ά. - αλλά έδωσε εκατομμύρια ευρώ στο μεγαλοεργολάβο Κ. Μπαλάφα, που έχει αναλάβει το έργο. Οπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης - είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε αρκετά σπίτια εργαζομένων - προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα είναι πολιτικό και πρέπει να δοθεί πολιτική λύση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, υπό την πίεση που άσκησαν οι εργαζόμενοι με την απεργία πείνας, αναγκάστηκε να συγκαλέσει για σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο σύσκεψη των βουλευτών Μαγνησίας.

Υπενθυμίζουμε ότι σε συζήτηση Ερώτησης στη Βουλή που κατέθεσε για το θέμα ο Ν. Γκατζής, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον Κ. Μπαλάφα, ενώ, ταυτόχρονα, αρνήθηκε την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης στους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, ενώ στην οργάνωση του αγώνα τους πρωτοστάτησε το ΠΑΜΕ. Αντίθετα καθ' όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ - και η Νομαρχία Μαγνησίας με την τακτική τους υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων, ενώ σ' αυτή την τακτική συνηγορούν οι Δήμοι Βόλου και Νέας Ιωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι (2011-06-09 00:00:00.0)
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους (2010-05-29 00:00:00.0)
Ξεσκέπασαν τον κυβερνητικό εμπαιγμό (2010-02-09 00:00:00.0)
Συμβολική κατάληψη στα γραφεία των βιομηχάνων (2009-09-11 00:00:00.0)
Θέλουν να τους βγάλουν απ' τη μέση (2004-10-22 00:00:00.0)
Στο δρόμο και σήμερα (2004-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ