Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Κάλεσμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του ΟΤΕ

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΟΤΕ, η ΕΣΚ - ΟΤΕ, ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, τη νέα συρρίκνωση του προσωπικού του ΟΤΕ κατά 6.000 άτομα, την επικείμενη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καλεί να συμμετάσχουν εργαζόμενους και συνδικάτα με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη, μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ (Γ' Σεπτεμβρίου 102 - 108) και ώρα 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζουμε ότι με προχτεσινή ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΟΤΕ καταγγέλλει ότι η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ - ΟΤΕ) αποδεχόμενη το αντεργατικό πλαίσιο λειτουργίας του ΟΤΕ που επιβάλλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχουν συμφωνήσει με τον πρόεδρο της επιχείρησης, Π. Βουρλούμη, στην τακτική των «εθελούσιων εξόδων» ώστε να αποφευχθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων. Ενώ υπογραμμίζει ότι μοναδική διέξοδος «για τους εργαζόμενους είναι η ενίσχυση του ταξικού κινήματος για την αλλαγή των συσχετισμών στο εργατικό κίνημα και σε πολιτικό επίπεδο».

Στο κάλεσμα - ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «οι χιλιάδες απολύσεις που έχει εξαγγείλει η Διοίκηση του ΟΤΕ με διάφορους τρόπους και οι προσλήψεις από την άλλη, ελάχιστων σε σχέση με τους απολυμένους, εργαζόμενων με μερική απασχόληση, έχουν στόχο την παραπέρα μείωση εργασιακού κόστους, τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου της πολυμετοχικής Ανώνυμης Εταιρίας». Το πρόγραμμα των απολύσεων, υπογραμμίζει, «έχει σχεδιαστεί με τη σύμφωνη γνώμη Κυβέρνησης - Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κεφαλαιοκρατών και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών με συμμετοχή της ΓΣΕΕ και ΟΜΕ - ΟΤΕ». Το ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας αυτές τις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου καλεί «τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στη μαζική αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΟΤΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ