Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Μελωδικές διαδρομές

Στέλιος Βαμβακάρης
Στέλιος Βαμβακάρης
Η«Νόρμα», η περίφημη όπερα του Μπελίνι ανεβαίνει από σήμερα στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Πρόκειται για το προτελευταίο λυρικό έργο του Μπελίνι, καθώς ήρθε ένα χρόνο μετά από τη μεγάλη επιτυχία της «Υπνοβάτιδας» και πριν από τους «Πουριτανούς», με τους οποίους έκλεισε η σύντομη ζωή του συνθέτη. Το λυρικό έργο παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση του Αρμάτο Γκάτο, σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, σκηνικά - κοστούμια: Αντώνη Χαλκιά. Το ρόλο της Νόρμα ερμηνεύουν διαδοχικά οι Μάρθα Αράπη και Νέλι Μιριτσόγιου. Τραγουδούν, επίσης, διαδοχικά: Σταμάτης Μπερής - Βαγγέλης Χατζησίμος, Γιώργος Παππάς - Χριστόφορος Σταμπόγλης, Μαίρη - Ελεν Νέζη - Ινγκα Μπαλαμπάνοβα, Αναστασία Μπάρδα - Μαρία Τζιοβαρίδου και Δημήτρης Σιγαλός - Νίκος Στεφάνου.

  • Ενα διάσημο κιθαριστικό ντουέτο, η Λίζα Ζώη και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος θα δώσουν ρεσιτάλ με έργα για δύο κιθάρες, την Κυριακή (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κιθάρας. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν περιλαμβάνει την «Ελληνική Σουίτα» του Ντουάρτε, πέντε από τις δέκα Μινιατούρες του Θ. Αντωνίου, τις «Ελληνικές αναμνήσεις» του Κ. Τζωρτζινάκη, τη «Σουίτα του Καίημπριτζ» του Ν. Κόσκιν, την «Τοναδίλλια» του Χ. Ροντρίγκο και το «Σκερτσάντο» του Χ. Μορέλ.
  • Μια μεγάλη, μακρόχρονη πορεία στο χώρο της μουσικής έχει στο ενεργητικό του ο Στέλιος Βαμβακάρης, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και ταυτόχρονα δημιουργός με ξεχωριστό στίγμα. Το Σάββατο και την Κυριακή θα βρίσκεται στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4 και Σαρρή), όπου συνοδευόμενος από μια μεγάλη μουσική συντροφιά θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο «Η φαντασία στην εξουσία». Μαζί του οι: Εβελύνα Αγγέλου (φωνή), Γρηγόρης Βασιλιάς (μπουζούκι, ούτι), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρες), Δημήτρης Μικέλης (πιάνο), Επίκουρος Τριανταφυλλίδης (βιολί), Τάκης Φραγκούς (κοντραμπάσο) και Γιώργος Τσάφας (τύμπανα).
  • Ενα απάνθισμα από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι παρουσιάζει ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, σήμερα, στη σκηνή «Λόλης» (Δεληγιάννη 5, Καλλιθέα). Συμμετέχει ο συνθέτης Βασίλης Κουμπής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ