Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
Κατάληψη για τη στέγη

Με κατάληψη της Πρυτανείας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους φοιτητές των σχολών Εστίας, Φυσικού, Μαθηματικού, Βιολογικού με κεντρικά αιτήματα τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση και τη Φοιτητική Μέριμνα απέναντι στην κακή κατάσταση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα πανεπιστήμια, αλλά και τις προετοιμαζόμενες αλλαγές στην εκπαίδευση, οι οποίες αναμένεται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Εστίας, Φυσικού, Μαθηματικού και Βιολογικού σημειώνουν πως «με αγώνα διαρκείας, συντονισμό και κοινή δράση με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, θα απαντήσουμε στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο, που επιδιώκει να εξαφανίσει ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματά μας». Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ανυπακοή, πάλη όλου του λαού, ρήξη με αυτή την πολιτική. Διεκδίκηση ριζοσπαστικών αλλαγών σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο σε όφελος των λαϊκών δυνάμεων».

Αργά το βράδυ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και σωματείων για την κλιμάκωση του αγώνα για τη Φοιτητική Μέριμνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ