Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΖΕΝΙΤ - ΑΕΚ 5-1
Εφιαλτική πρεμιέρα

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το όνειρο για την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» γνώρισαν τη συντριβή στη Ρωσία με 5-1 (44' Αρσάβιν, 47', 54', 67' Κερζάκοφ, 86' Ντενίσοφ - Κρασσάς 3') από τη Ζενίτ. Και όμως το ξεκίνημα δεν προμήνυε όσα θ' ακολουθούσαν. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, πέτυχαν γκολ και έχασαν 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες. Εδειχναν ότι ελέγχουν το παιχνίδι και μπορούν να πετύχουν το στόχο τους. Ομως δεν... υπολόγισαν τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου (όταν δε βάζεις γκολ το δέχεσαι) και το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Η ισοφάριση των γηπεδούχων λίγο πριν το ημίχρονο αποτέλεσε την αρχή του τέλους. Και μόλις οι Ρώσοι έκαναν το 2-1, με το... καλησπέρα στην επανάληψη, η ΑΕΚ κατέρρευσε. Δέχτηκε άλλα τρία γκολ, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα. Τραγική αμυντικά, ανύπαρκτη σε κέντρο και επίθεση, φυσιολογικά από το ζενίθ, βρέθηκε στο ναδίρ, γνωρίζοντας μια από τις βαρύτερες ήττες, στην ευρωπαϊκή ιστορία της.

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεφ, Φλάχμπαρτ, Σουμουλικόσκι, Σκτρελ (45' Χόρακ), Μάρες, Μπίστροφ (81' Βλάσοφ), Ραντίμοφ (75' Ντενίσοφ), Γκόρσκοφ, Σπίβακ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ.

ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κόντης, Αμπονσά (56' Τζιωρτζόπουλος), Κωστενόγλου, Αλβες, Πέτκοφ (71' Ρούσεφ), Κατσουράνης, Κρασσάς, Κωνσταντινίδης (56' Καμπάνταης), Λυμπερόπουλος, Σοάρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ