Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δε θα περιμένουν το χειμώνα «παγωμένοι»...

Motion Team

Καταβολή επιδόματος θέρμανσης 400 ευρώ στους άνεργους και 300 ευρώ στους εργαζόμενους, ως ελάχιστο αναγκαίο μέτρο για την ανακούφισή τους μπροστά στο βαρύ εισοδηματικό χειμώνα που έρχεται, διεκδίκησαν αγωνιστικά χτες βράδυ οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, που μαζί με τους ΕΒΕ και τη νεολαία, πήραν τη θέση τους μαζικά στο συλλαλητήριο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα από μια μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης πρόβαλαν συνολικά τις διεκδικήσεις τους για κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ, δωρεάν σίτιση και στέγαση των φοιτητών και σπουδαστών των λαϊκών οικογενειών, κατάργηση του ΦΠΑ και πάγωμα των τιμών στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ως άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Αιτήματα που έγιναν συνθήματα για να αγκαλιαστούν στην πορεία από όλους τους διαδηλωτές. «1.200 κατώτερο μισθό, κόντρα στη συναίνεση και το συμβιβασμό», «Πετρέλαιο φθηνό για όλο το λαό, επίδομα για θέρμανση 400 ευρώ», «Η Ενέργεια ανήκει σε όλο το λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό».

Στη συγκέντρωση, νωρίτερα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, χαιρέτισε η Σοφία Φραγκή, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, η οποία κατήγγειλε την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχει καταδικάσει στη φτώχεια και την ανέχεια τους απόμαχους της δουλιάς και στην ανεργία τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Μητρούδας, στέλεχος της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, που κάλεσε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να συντονίσουν την πάλη τους μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και το πέρασμα των βασικών μέσων παραγωγής στα χέρια του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ