Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Δεν «αγγίζει» την ανεπαρκέστατη φοιτητική μέριμνα

Με τη στήριξη μόνο της ΝΔ, ψηφίστηκε χτες επί της αρχής στη Βουλή

Με την ψήφο μόνο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ψηφίστηκε χθες επί της αρχής στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές φοιτητών. Το ΚΚΕ, μέσω του βουλευτή του Γιώργου Χουρμουζιάδη, τόνισε ότι πρέπει να εκλείψουν τα πραγματικά αίτια που προκαλούν προβλήματα στην ανώτατη εκπαίδευση.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα με τις μετεγγραφές «είναι το αρνητικό υποπροϊόν μιας κακής κατάστασης, η οποία έπρεπε να διορθωθεί για να μην αντιμετωπίζουμε τώρα τα προβλήματα αυτού του φαινομένου, που πραγματικά πήρε διαστάσεις ενός κοινωνικού φαινομένου με κοινωνικές παραφυάδες και πολλά υπονοούμενα». Παράλληλα, πρόσθεσε πως το νομοθέτημα έχει «συγκυριακό χαρακτήρα», μιλώντας για πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το θέμα ως «αυτόνομο σύστημα» και όχι «ως το προϊόν της ανύπαρκτης φοιτητικής μέριμνας που επικρατεί στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας». Ενδεικτικά, ο Γιώργος Χουρμουζιάδης ανέφερε πως το πρόβλημα θα επιλυθεί «αν προικίσετε τα πανεπιστήμια, τους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με σωστές φοιτητικές εστίες, με σωστή διατροφική μέριμνα, με εκδοτικές δυνατότητες και ακόμη δυνατότητες ψυχαγωγίας», σημειώνοντας πως πρέπει να χρηματοδοτηθεί γενναία η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός Σπύρος Ταλιαδούρος κατέθεσε τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία, σε περίπτωση πλαστών στοιχείων μετεγγραφής, ο φοιτητής θα διαγράφεται από τη σχολή. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα στοιχεία τα οποία διαθέτει σχετικά με το θέμα των μετεγγραφών, τα οποία «δε θα άντεχε η Βουλή» σύμφωνα με δηλώσεις της Μ.Γιαννάκου, πρόκειται να δοθούν τελικά στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν την κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση αυτή για «καθυστέρηση» και «αποπροσανατολισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ