Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΓΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
«Σιγή ιχθύος» από την κυβέρνηση

Στην παραπέρα συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και στην ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, στο όνομα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας» και της «ασφάλειας του πολίτη», αποσκοπεί το νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση απέφυγε χτες να δώσει συνέχεια στο θέμα, αλλά την ίδια στιγμή εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του νέου δόγματος. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς χτες, από το «Ρ», να περιγράψει το δόγμα εσωτερικής ασφάλειας που προανήγγειλε προχτές σε εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ. ο πρωθυπουργός και να προσδιορίσει τον «εχθρό», αρχικά είπε ότι «δεν πρόκειται να ερμηνεύσω τον πρωθυπουργό»(!), ενώ στη συνέχεια περιορίστηκε να δηλώσει ότι «ισχύουν όσα είπε ο πρωθυπουργός».

Ενδεικτικές, πάντως, της κυρίαρχης σκέψης στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσον αφορά στην «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» είναι οι απόψεις που εξέφρασε ο Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Ν. Υόρκη παρακολουθώντας τις εκλογές στις ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο γραμματέας της ΚΕ δηλώνει ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων που πήρε μέρος κυριαρχεί η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. «Πρόκειται για ζητήματα στα οποία δίνεται πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα από την Ευρώπη, την Αμερική και όλο τον κόσμο», δήλωσε, εκτιμώντας ότι «το πρόβλημα της τρομοκρατίας είναι πλέον παγκόσμιο και θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπισή του».

Παράλληλα, αφήνει να διαφανεί ότι υιοθετεί την τρομοκρατική αντίληψη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που βάζει «την ασφάλεια» πάνω από τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις και τους προβληματισμούς στην τρομο-λαγνεία παραδέχεται ότι «πράγματι, δεν μπορούμε να φτάσουμε σ' ένα τέτοιο επίπεδο αντιμετώπισης που να καταπατούνται τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών», αλλά σπεύδει να ρίξει το βάρος του στο άλλο σκέλος: «Ομως, δεν μπορούμε να αφήσουμε να υπάρχουν τρομοκρατικά χτυπήματα, τυφλά χτυπήματα, σε βάρος αθώων πολιτών». Επικαλείται το παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων για να δικαιολογήσει τη λήψη «αντιτρομοκρατικών» μέτρων. «Θεωρώ όμως ότι τελικά, όταν έχεις μεγάλες διοργανώσεις, μεγάλα γεγονότα, οφείλεις στη ζυγαριά να βάλεις την προστασία και την προάσπιση όλων των προσκεκλημένων σου και την παγκόσμια εικόνα της χώρας σου που πιθανό να πληγεί, αν υπάρξει ένα τραγικό συμβάν», τονίζει, δικαιολογώντας τη μετατροπή της χώρας σε απέραντο στρατόπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ