Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αθλιότητα και εξευτελισμός των ανέργων

Το τηλεοπτικό σόου του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΛΦΑ» «Η δική σου ευκαιρία» με τη δημοσιογράφο - πολιτευτή Νατάσα Ράγιου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και απαιτεί από την κυβέρνηση και τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις να παρέμβουν αποφασιστικά ώστε να σταματήσει αυτός οι εξευτελισμός δυστυχισμένων ανθρώπων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ειδικότερα η ΟΓΕ καταγγέλλει ότι με το εν λόγω τηλεπαιχνίδι μετατρέπεται η ανάγκη και το δικαίωμα για δουλιά των χιλιάδων ανέργων σε αντικείμενο αγοραπωλησίας και εμπορεύσιμο είδος για τις ανάγκες της μεγαλύτερης τηλεθέασης. Οι διαγ(κ)ωνιζόμενοι για μια θέση εργασίας είναι υποχρεωμένοι να εκθέσουν λεπτομέρειες από την προσωπική τους ζωή ώστε να τεκμηριώσουν την ανάγκη τους για εργασίας. Οσο περισσότερο εκτεθούν, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν να προσληφθούν από τον παριστάμενο εργοδότη, που παρακολουθεί και κρίνει τα προσόντα τους. Και βέβαια ο εργοδότης με την παρουσία του διαφημίζει τη δραστηριότητά του αυξάνοντας τα κέρδη του, ενώ παράλληλα διακρίνει ποιος είναι ο πιο ευάλωτος και υποταγμένος - άρα κατάλληλος για τη δουλιά του - και αποφασίζει την πρόσληψή του.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, επισημαίνει στη συνέχεια, αυξάνει το μερίδιό του στην τηλεθέαση, αφού το παιχνίδι έχει και στοιχεία ριάλιτι ενώ προβάλλεται και σαν «ευαίσθητος»(!!) σ' ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως η ανεργία. Εκείνοι που σίγουρα χάνουν είναι οι άνεργοι που θέλουν να τους πείσουν ότι η ανεργία είναι ατομικό τους πρόβλημα και όχι κοινωνικό και πολιτικό. Ετσι όμως δεν εξασφαλίζεται το δικαίωμα στην εργασία αλλά ο εξευτελισμός και η ποδηγέτηση των ανέργων, πράγμα απαράδεκτο και αποπροσανατολιστικό!

Μετά την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τα γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων και την επιδότηση των εργοδοτών, καταλήγει η ΟΓΕ, ο αριθμός των ανέργων συνεχώς αυξάνεται με εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό γυναικών. Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν, είναι περισσότερο από σίγουρο, ότι και αυτή η αθλιότητα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες. Ας μας πουν λοιπόν ευθέως ότι η μερική απασχόληση, η μαύρη εργασία, η εκπόρνευση και ο τηλεοπτικός εξευτελισμός είναι η λύση της γυναικείας ανεργίας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν είναι ελευθερία, είναι βιασμός, αυτό σημαίνει Μεγάλος Αδελφός!» (2020-09-08 00:00:00.0)
Υπό την «κρίση» των ...«ψιψίνων! (2006-02-01 00:00:00.0)
«Συγχαρητήρια, ξεφτιλιστήκατε»! (2004-09-22 00:00:00.0)
Καμπάνια ενάντια στην τηλεβαρβαρότητα (2003-02-19 00:00:00.0)
Σκουπίδια στα τηλε-σκουπίδια (2001-09-11 00:00:00.0)
Πηγές και προφίλ (1998-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ