Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Σκέπασε, μάνα, σκέπασε

Αυτό το αθώο τραγουδάκι που κάποτε έψαλαν οι «ευγενείς» χωροφύλακες, ενώ άνοιγαν κεφάλια σε διαδηλώσεις, θεωρώ ότι είναι επίκαιρο όχι μόνο λόγω εθνικής επετείου, αλλά και για τα χάλια μας, γενικότερα.

Σκέπασε, μάνα, τον κύριο Γκαργκάνα, γιατί αποφάσισε, σύμφωνα με την καλή του ανατροφή, να δηλώσει ότι ο λαός πρέπει να αφυπνιστεί και να δεχτεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό σημαίνει: να κόψουν το λαιμό τους οι μισθωτοί, γιατί αυτό προστάζει το χάλι της ελεύθερης οικονομίας.

Σκέπασε, μάνα, τον νομάρχη Ψωμιάδη, αυτόν που σκότωσαν οι Αλβανοί κι ακόμα δεν το ξέρει! Βγήκε πάλι το καρτούν του εθνικισμού με σημαιάκια του Βυζαντίου στα ατροφικά χεράκια του και καλούσε τον κόσμο σε κοινό γάβγισμα κατά των αλλοδαπών.

Σκέπασε, μάνα, τον κύριο Παπαθανασίου, επαγγελματία υφυπουργό, με την εμφάνιση του γυαλιστερού λαδέμπορα. Στη συζήτηση που γίνεται για την ακρίβεια του καφέ, είχε τη φαεινή ιδέα να μας προτείνει να πίνουμε το καφεδάκι μας στα γνωστά «Μακντόναλτς», αφού μόνο εκεί πωλείται φτηνότερα.

Σκέπασε, μάνα, τον κύριο Κωνσταντόπουλο, το σύμβολο του Συνασπισμού, όσο πιο γρήγορα μπορείς. Ηταν αναμενόμενη η πτήση του για την προεδρία της Δημοκρατίας. Το πού θα προσγειωθεί και το πώς, μου είναι παγερώς αδιάφορο. Θα τον θυμούμαστε σαν έναν από αυτούς που κρύφτηκαν αδέξια πίσω από την Αριστερά, ένα αναρριχητικό στην πυραμίδα της εξουσίας. Να τον χαίρεται ο κ. Κύρκος.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ