Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΟΛΦΟΣ ΜΟΡΩΝΗΣ
... κατά κανόνα ερήμην της Ολομέλειας

Ο Ροδόλφος Μορώνης, μέλος του ΕΣΡ, δήλωσε στο «Ρ»:

«Το θέμα της λειτουργίας του Τμήματος Διαφάνειας και του Κλιμακίου Διαφάνειας του ΕΣΡ αντιμετωπίστηκε από την αρχή με ιδιαίτερη προσοχή από τα μέλη του ΕΣΡ. Με το δεδομένο μιας νομοθεσίας που ευνοεί τη συγκάλυψη και διαπλοκή ήταν φανερό πως θα έπρεπε να υιοθετηθούν νέες μέθοδοι ελέγχου και να επικρατήσει άλλο πνεύμα στη διαδικασία έκδοσης των πιστοποιητικών διαφάνειας».

«Παρ' όλα αυτά, εκ του γεγονότος ότι το Κλιμάκιο Διαφάνειας του οποίου προεδρεύει ο αντιπρόεδρος κ. Χαραλάμπης ουδέποτε συνεκλήθη ή συνήλθε (ακόμη και τη μία και μοναδική φορά που συνεκλήθη δε συνήλθε, γιατί απουσίαζε ο κ. Χαραλάμπης που το είχε συγκαλέσει) και εκ του γεγονότος ότι ακόμα και όταν βρέθηκαν κάποιοι τρόποι ενημέρωσης των μελών του κλιμακίου για τα προς έκδοση πιστοποιητικά, δεν έγιναν, με διάφορες δικαιολογίες, σεβαστές όλες οι υποδείξεις τους. Η έκδοση των πιστοποιητικών γινόταν από τον κ. Χαραλάμπη, κατά κανόνα ερήμην της Ολομέλειας του ΕΣΡ».

«Αυτό αποδεικνύεται από μια απλή αντιπαραβολή των πρακτικών των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και των πιστοποιητικών που χορηγήθηκαν στην "Ακτωρ" ή σε άλλες εταιρίες. Μπροστά στην κατάσταση αυτή έχω υποχρεωθεί να αποσύρω εγγράφως την εξουσιοδότηση που είχα χορηγήσει στον κ. Χαραλάμπη για την υπογραφή των πιστοποιητικών σε μια από τις πρώτες, αν όχι την πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΡ με την παρούσα σύνθεση. Σήμερα κυρίως, μετά την ένταξη του καθηγητή κ. Κουράκη στο κλιμάκιο Διαφάνειας, τα επίμαχα πιστοποιητικά πιστεύω ότι έρχονται στην Ολομέλεια. Είμαι πεπεισμένος ότι μερικά τουλάχιστον από τα προβλήματα που σήμερα βρίσκονται μπροστά μας θα είχαν ελαχιστοποιηθεί εάν το ΕΣΡ τα αντιμετώπιζε με μεγαλύτερη προσοχή και εγκαίρως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ