Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σημερινές αυλαίες
«Ο επιστάτης» στον Εξώστη του «Αμόρε»
«Ο επιστάτης» στον Εξώστη του «Αμόρε»
  • Πρεμιέρα σήμερα, στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» με το αυτοβιογραφικό έργο της Γαλλίδας συγγραφέως Κολέτ «Το σπίτι της Κλωντίν», που ερμηνεύει η Ειρήνη Ιγγλέση. Πρόκειται για επιλογή και θεατρική προσαρμογή κειμένων από τη συλλογή διηγημάτων που η Κολέτ δημοσιεύει στα 49 της χρόνια, το 1922. Η επιλογή και θεατρική επεξεργασία έγινε από τη μετάφραση της Σεσίλ Ιγγλέση - Μαργέλου (εκδ. «Καστανιώτη»). Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Τιτίνας Χαλματζή, η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Η Ειρήνη Ιγγλέση πλαισιώνεται από τη Σεσίλ Μικρούτσικου, που υποδύεται τη συγγραφέα σε παιδική ηλικία. Η παράσταση θα παίζεται για ένα μήνα.
  • Τον «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίντερ ανεβάζει σήμερα τα μεσάνυχτα, στον «Εξώστη» του «Αμόρε», ο θίασος «Η Ρόζμαρι στην κορυφή των λόφων». Μετάφραση - σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου, μουσική Νίκου Κυπουργού, σκηνικά - κοστούμια Ρούλας Ακαλέστου. Παίζουν: Ιερώνυμος Καλετσάνος, Ρένος Μάντης, Γιάννης Τσορτέκης (παραστάσεις μέχρι τις 30/5).
  • Πρεμιέρα και στο «Θέατρο των Καιρών», όπου ο θίασος «Στιγμή» ανεβάζει την παράσταση «Το παραμύθι του έρωτα». Το κείμενο στηρίζεται στο ονειρόδραμα του Ζαν Ζιρωντού «Νεράιδα» (μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη), «Μαλαισιακά τραγούδια» του Ιβάν Γκολ (μετάφραση Ε.Χ. Γονατάς) και στο θεατρικό έργο του Ισραέλ Χόροβιτς «Οι Ακροβάτες» (μετάφραση Ιώ Μαρμαρινού). Σύνθεση κειμένου Μαρία Τσιμά - Γιάννης Αναστασάκης, σκηνοθεσία Γιάννης Αναστασάκης, σκηνικά - κοστούμια Κέλλυς Βρεττού, μουσική Σωτήρη Δεμπόνου - Αντώνη Λιβιεράτου. Παίζουν: Ανατολή Αθανασιάδου, Μελέτης Γεωργιάδης, Μανώλης Μαυροματάκης, Εύα Μουστάκα, Σουλτάνα Νικολαΐδου, Ζαχαρούλα Οικονόμου (μέχρι τις 28/5).
  • Η θεατρική ομάδα του Δήμου Γαλατσίου ανεβάζει, σήμερα, στο «Εναστρον» το «Βυσσινόκηπο» του Τσέχωφ, σε μετάφραση Λυκούργου Καλλέργη, σκηνοθεσία - σκηνική επιμέλεια Δημήτρη Κωτσή, κοστούμια Θεανώ Σινανίδου. Παίζουν: Ολγα Βαρούχα, Θοδωρής Τσολακίδης, Γιώργος Ραϊλάκης, Αναστασία Αρβανίτη, Σοφία Ορφανού, Γιάννης Ρουμελιωτάκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ