Κυριακή 24 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ σε αντιλαϊκή κατεύθυνση

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στους αντιλαϊκούς νόμους της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, προωθεί σταδιακά τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε κρίσιμους για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία τομείς

Στην κατεύθυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, σε μια σειρά τομείς της δημόσιας ζωής, προχωρά ήδη η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και βαθαίνοντας παραπέρα την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και εναρμονιζόμενη με τις σχετικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και με τις απαιτήσεις της εγχώριας πλουτοκρατίας.

Στα πλαίσια αυτά, φαίνεται πως παίρνουν προτεραιότητα οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας, με πρόσχημα τα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματά τους. Στον πρώτο, η κυβέρνηση δεν κρύβει τις επιδιώξεις της, για την επιβολή «ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων», το παραπέρα βάθεμα της εμπορευματοποίησης, την ενίσχυση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και το φόρτωμα των υπαρχόντων «ελλειμμάτων» - με τον έναν ή άλλο τρόπο - στους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους γενικότερα. Αποκαλυπτικό για όλ' αυτά είναι το νομοσχέδιο, που αφορά την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και κατονομάζεται ως πιλοτικό σχέδιο για όλες τις μονάδες Υγείας. Στο χώρο της Παιδείας, η κυβέρνηση έχει ήδη βάλει σε «διάλογο» το λεγόμενο φινλανδικό μοντέλο, που μοιάζει πολύ με όσα σχετικά έλεγε ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά και στοχεύει στην επιτάχυνση της προσαρμογής της εκπαίδευσης στις απαιτήσεις της αγοράς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην παραπέρα ένταση των ταξικών διακρίσεων και στον όποιον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας έχει ακόμη απομείνει.


ΣΕΛ.  6   -   7,    12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ