Τρίτη 26 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σαν την «κατάργηση της πάλης των τάξεων»

Τον αλήστου μνήμης υπουργό Εργασίας των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων της ΝΔ Κ. Λάσκαρη, που ήθελε να καταργήσει την πάλη των τάξεων, θύμισε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Δ. Κυρζόπουλος, μιλώντας απ' το βήμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας των γιατρών του Ιδρύματος (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Είχε προηγηθεί ο χαιρετισμός του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκου, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι γιατροί του ΙΚΑ πρέπει να συντονίσουν τα βήματά τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα, διεκδικώντας ένα ενιαίο, καθολικό σύστημα Υγείας, με δωρεάν υπηρεσίες για τους ασθενείς και αξιοπρεπείς μισθούς για τους λειτουργούς της Υγείας.

Απαντώντας στον Γ. Πατσιλινάκο, ο Δ. Κυρζόπουλος είπε ότι ο συνδικαλισμός δεν είναι μόνο ταξικός, αλλά και διαταξικός καθώς πια έχει εμπεδωθεί ο δρόμος της συναίνεσης με τα συνδικάτα! Και ο υποδιοικητής σε άλλο σημείο είπε: «Στο ΙΚΑ δεν υπάρχει δωρεάν Υγεία. Διαχειριζόμαστε τις εισφορές».

Αψογος - απ' τη σκοπιά του - ο κ. υποδιοικητής. Οντως, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που συμβιβάζονται δίνουν τροφή σε τέτοιες θεωρίες. Αλλά όσο υπάρχει ταξική πάλη θα υπάρχουν και ταξικά συνδικάτα - και πολιτικοί φορείς - που θα διεκδικούν δωρεάν Υγεία για το λαό χωρίς εισφορές για την Υγεία - αλλά και χαράτσια στην ώρα της ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ