Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Μανιτάρας
Παναγιώτης Μανιτάρας
Φωτ.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ γεννήθηκε το 1905 στο Μαλανδρίνο Φωκίδας. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40-'41 και στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς, της φωτιάς και της θύελλας, ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ. Μαχητής του ΔΣΕ στη Ρούμελη, στη διάρκεια του Εμφύλιου, το 1949 πιάστηκε, βασανίστηκε και πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και στα στρατόπεδα εξορίας.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, συνέχισε την αγωνιστική δράση του. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ και συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του λαϊκού μαζικού κινήματος για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του και στη μνήμη των συντρόφων του, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και για μια καλύτερη Ελλάδα προσφέρω 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Η κόρη του Κατίνα Μανιτάρα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΜΑΡΙΑΣ και του πατέρα μου ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε στις 13 Αυγούστου 2003 στα 96 χρόνια του, προσφέρω 30 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.

Αννα Κασταμπολίδη

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 26 μήνες από τότε που «έφυγε» η αγαπημένη κόρη μου ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (Λίζα) ΨΩΜΙΑΔΟΥ και ο πόνος για το «χαμό» της είναι αβάσταχτος για εμένα, τον άντρα, τα παιδιά της, αλλά και για τους γνωστούς και φίλους.

Δε θα την ξεχάσουμε ποτέ.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων, 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η μάνα της Αννα

* * *

Στις 22 Οκτώβρη 2004 έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μας συντρόφισσα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΡΥΚΙΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης-ΕΠΟΝ από τη Βλαχοκερασιά Τρίπολης.

Λίζα Ψωμιάδου
Λίζα Ψωμιάδου
Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε, για την αντιστασιακή δράση της, βασανίστηκε και κρατήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.

Ως το τέλος της ζωής της έμεινε πιστή στα ιδανικά της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη της και για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, πρoσφέρουμε 50 ευρώ.

Σπύρος και Βασιλική Λένα

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, οι κόρες του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΠΑΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η κόρη του Ασπασία πρόσφερε 30 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


ΚΑΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΚΑΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ