Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΚΕΒΕ
Μήνυμα αλλαγής στο συνδικαλιστικό κίνημα

Στις 6-7 του Νοέμβρη οι εργασίες της, με στόχο την ενδυνάμωση και τη συσπείρωση των αγωνιστικών συνδικαλιστικών δυνάμεων

Εμφαση στην ανάγκη αγωνιστικής ενεργοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ δίνει η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ) στην πορεία προς την πραγματοποίηση της 5ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψής της στις 6-7 του Νοέμβρη στην Αθήνα. Το ζήτημα αυτό αναμένεται να απασχολήσει έντονα τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης, συνέχεια της προηγούμενης, εντείνει τις πιέσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς ΕΒΕ. Την ίδια ώρα, η πολιτική αυτή ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο στην επεκτατική πορεία του που δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες ύπαρξης σε όλο το φάσμα των ΕΒΕ. Τα πολυκαταστήματα που λειτουργούν τελευταία το ένα μετά το άλλο χωρίς κανέναν περιορισμό, αλλά και με σημαντική υποστήριξη από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, επιβεβαιώνουν περίτρανα τις εκτιμήσεις της ΔΗΚΕΒΕ. Την Τετάρτη, 3 του Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί και η Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη της ΔΗΚΕΒΕ, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της Ενωσης Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, Σωκράτους 23, στον 4ο όροφο.

Στη διακήρυξή της για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η ΔΗΚΕΒΕ τονίζει ότι με την ΟΝΕ επιταχύνθηκαν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και «οι μονοπωλιακοί όμιλοι διασφάλισαν τα κέρδη τους, εδραίωσαν ακόμη περισσότερο την κυριαρχία τους στην αγορά, μεταφέρουν κεφάλαια από κλάδο σε κλάδο και από χώρα σε χώρα. Οι εξελίξεις αυτές είναι καταλυτικές για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες χάνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από την αγορά, μειώνεται ο τζίρος τους, επιταχύνεται ο ρυθμός απαξίωσής τους, υπερχρεώνονται και πολλές κλείνουν».

Η κυβέρνηση - επισημαίνει η παράταξη - και οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τη λεγόμενη ελεύθερη αγορά, κάνουν «τα αδύνατα δυνατά, ώστε όλα τα μέτρα που παίρνουν να υπηρετούν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και των μέσων παραγωγής στα χέρια των λίγων». Με βάση αυτή τη διαπίστωση, η ΔΗΚΕΒΕ υπογραμμίζει ότι θα ήταν διαφορετική η κατάσταση «για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες αν ήταν άλλη η στάση των πλειοψηφιών στο συνδικαλιστικό κίνημα». Και συνεχίζει: «Για το λόγο αυτό προβάλλει και είναι μια αναγκαιότητα η δημιουργία αγωνιστικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα και η συσπείρωση δυνάμεων σε αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ