Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Να αποδοθούν οι ευθύνες

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διακίνηση αμνοεριφίων τρίτων χωρών, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ) εξέδωσε χτες ανακοίνωση στην οποία ζητεί την άμεση απόδοση ευθυνών σε όσους από την ελληνική Δικαιοσύνη αποδειχθεί ότι ευθύνονται.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΚΔΥ διαβεβαιώνει ότι από τη διακίνηση στην αγορά τέτοιων αμνοεριφίων δεν έχει σημειωθεί κανένα απολύτως πρόβλημα σχετικά με κινδύνους σε βάρος της δημόσιας υγείας. Επίσης αναφέρονται και τα ακόλουθα: «Το έργο των κτηνιατρικών υπηρεσιών της χώρας διενεργείται κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως είναι οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των εγκαταστάσεων που πρέπει να ελέγχονται. Για το λόγο ζητήσαμε και ζητάμε την άμεση κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών σε προσωπικό, μέσα και πιστώσεις».

Η ανακοίνωση της ΠΕΚΔΥ καταλήγει: «Δηλώνουμε ότι στο οικονομικό παιχνίδι που κυριαρχεί στην αγορά κρέατος σήμερα μεταξύ των διαφόρων συμφερόντων, ο δημόσιος κτηνίατρος που πασχίζει για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, είναι ο τελευταίος που ευθύνεται και στην υπεράσπισή του η ΠΕΚΔΥ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ