Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Επιχορήγηση υπό την απειλή... προστίμου!

Με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, που χορηγεί στο Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, η κυβέρνηση και το αρμόδιο ΥΠΕΧΩΔΕ προσπαθούν να προλάβουν επερχόμενο πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αθλιότητα που επικρατεί στο βιότοπο της θαλάσσιας χελώνας «Καρέτα - Καρέτα».

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά εγκρίθηκε η χορήγηση του ποσού των 90.000 ευρώ στο Φορέα Διαχείρισης του - κατ' ευφημισμόν, όπως έχει καταντήσει - Θαλάσσιου Πάρκου της Ζακύνθου, από πιστώσεις του ΕΤΕΡΠΣ. Την ίδια στιγμή, όμως, εκκρεμεί νέα παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή ο Φορέας αυτός ουσιαστικά δε λειτουργεί...

Σημειώνουμε ότι ο Φορέας Διαχείρισης ιδρύθηκε πριν μερικά χρόνια, αποτελώντας ουσιαστικά ένα «τρικ» της τότε κυβέρνησης, προκειμένου να γλιτώσει η χώρα μας μια πρώτη παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο, επειδή είχε επιδειχτεί πλήρης αδιαφορία για την προστασία του βιότοπου, κάτι που όμως δεν αποφεύχθηκε, με αποτέλεσμα τώρα να απειλούμαστε με πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ