Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - υποχρηματοδότηση

Σε παμφοιτητικό συλλαλητήριο στο νομό Ηρακλείου, την Τρίτη 3 Νοέμβρη, καλεί ο Σύλλογος Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών τους υπόλοιπους συλλόγους, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, την υποχρηματοδότηση και την υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων τους.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών καλεί τους φοιτητές σε ανυπακοή και απειθαρχία στα μέτρα που υποβιβάζουν τις σπουδές και τη ζωή τους. Τους καλεί να διεκδικήσουν μαζί με τους εργαζόμενους, μαθητές, με όλο το λαό Ενιαία Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για ένα πανεπιστήμιο που ο κάθε φοιτητής θα μπορεί απρόσκοπτα να σπουδάζει σε μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Που θα βγάζει πραγματικούς επιστήμονες, ειδικευμένους, με εξασφαλισμένη εργασιακή προοπτική για να προσφέρει στην κοινωνία.

Για το συλλαλητήριο στις 3 Νοέμβρη καλεί και ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού με αφορμή και το σοβαρό πρόβλημα της στέγασης.

Οι σύλλογοι προχωρούν επίσης σε σύσκεψη με σωματεία και άλλους φορείς για το ζήτημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Πανελλαδικό συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων για το καλύτερο σχεδιασμό της δράσης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ