Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ - ΗΛΕΙΑ
Συνεχίζονται τα μαθήματα ρατσισμού

Συνεχίζεται η κατάληψη από μερίδα μαθητών του 1ου ΤΕΕ Μοιρών με τη συμπαράσταση των γονιών τους, προκειμένου να μην κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη μαθητής που κατάγεται από την Αλβανία.

Το γεγονός αυτό έχει καταδικάσει από την αρχή η πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού καθώς και ο Σύλλογος Καθηγητών του ΤΕΕ Μοιρών.

Στο πλευρό του μαθητή που κατάγεται από την Αλβανία βρίσκονται επίσης πολλοί συμμαθητές του και γονείς που δε συμφωνούν με τις ρατσιστικές αντιδράσεις μεμονωμένων μαθητών και των γονιών τους.

Οι καθηγητές του σχολείου δηλώνουν ότι η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε μόνο για τυπικούς λόγους, επειδή δηλαδή έτσι ορίζει ο νόμος, αλλά για λόγους ουσιαστικούς, αντιρατσιστικούς και ότι οφείλει το σχολείο να ορίσει σημαιοφόρο αυτόν που δικαιούται να κρατήσει τη σημαία, δηλαδή τον καλύτερο μαθητή.

Για το γεγονός αυτό μίλησε στο «Ριζοσπάστη» η Βάσω Πετροπούλου, εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ στο Νομό Ηρακλείου, τονίζοντας: «Είναι λυπηρή, ανησυχητική και επικίνδυνη αυτή η εθνικιστικού-ρατσιστικού τύπου κινητοποίηση και σίγουρα δεν εκφράζει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Την ίδια στιγμή η δημόσια εκπαίδευση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα περιεχομένου και υποδομών που απειλούν την ίδια την ύπαρξή της και για τα οποία θα πρέπει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να ανησυχούν και να δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση λύσης αυτών των πολλών προβλημάτων και όχι να αποπροσανατολίζονται με τέτοιου είδους εκδηλώσεις».

Στην Ηλεία

Οι ...«Ελληναράδες» «ξαναχτύπησαν». Αυτή τη φορά στο χωριό Ελαιώνας στην Ηλεία. Κατάφεραν να θρυμματίσουν μια ακόμη παιδική ψυχούλα και συγκεκριμένα ενός 12χρονου αριστούχου μαθητή του δημοτικού σχολείου, ουκρανικής καταγωγής, ο οποίος είχε την ...«ατυχία» όχι μόνο να είναι καλός μαθητής αλλά και να κληρωθεί - είχε τον ίδιο υψηλό βαθμό μαζί με άλλους δύο συμμαθητές του, με αποτέλεσμα ο διευθυντής να καταφύγει στη διαδικασία της κλήρωσης - ώστε να είναι αυτός που θα κρατήσει τη σημαία την 28η Οκτώβρη. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, μια μερίδα γονιών παρότρυναν παιδιά του σχολείου να αντιδράσουν και να απαιτήσουν ο Ουκρανός μαθητής να μη σηκώσει τη σημαία. Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη και αποκρουστική κατάσταση, η μητέρα του αγοριού, στην αγωνιώδη προσπάθειά της να προστατέψει το μικρό γιο της, ζήτησε από το διευθυντή του σχολείου να τον απαλλάξει από σημαιοφόρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ