Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Θορύβησε την κυβέρνηση ο αγώνας των σπουδαστών

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επιχειρεί να τους αποπροσανατολίσει την ίδια στιγμή που προωθεί νέα φιλοεφοπλιστικά μέτρα

Από την προχτεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών της ΑΕΝ Ασπροπύργου
Από την προχτεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών της ΑΕΝ Ασπροπύργου
Θορυβημένη η κυβέρνηση της ΝΔ από τη μαζικότητα και τη δυναμικότητα της αγωνιστικής κινητοποίησης των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου, που έγινε προχτές το πρωί ενάντια στους σχεδιασμούς της για την παραπέρα υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης, έθεσε σε «κίνηση» όλο το αντιδραστικό και αυταρχικό πλαίσιο που διέπει τη σχολή, με προφανή στόχο την τρομοκράτηση όλων των σπουδαστών και την ανακοπή του αγώνα τους που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με βάση αυτό το πλαίσιο, που είναι καθαρά στρατοκρατικό, η γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών παραπέμπεται σε Πειθαρχικό Συμβούλιο με την ...κατηγορία της υπεξαίρεσης δημόσιων εγγράφων!

Ταυτόχρονα με την τρομοκράτηση των σπουδαστών εξελίσσεται επιχείρηση και για τον αποπροσανατολισμό τους. Χτες το μεσημέρι ο σύμβουλος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννη, κ. Αλεξόπουλος κάλεσε σε συνάντηση το προεδρείο της διοίκησης του σπουδαστικού Συλλόγου στο ΥΕΝ και προσπάθησε να τους πείσει για τις ...καλές προθέσεις του υπουργού και της κυβέρνησης! Βέβαια, την ίδια ώρα τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζουν νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν τη δημιουργία ιδιωτικών ναυτικών σχολών, την αντικατάσταση των πτυχίων με πιστοποιητικά χωρίς αντίκρισμα και, συνολικά, τη μετατροπή της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης σε «βιομηχανία» έκδοσης «πειθήνιων και φτηνών ναυτεργατών» όπως απαιτούν οι εφοπλιστές.

Ο Σύλλογος των σπουδαστών είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα και καλεί σε πανελλαδικό συντονισμό όλων των σχολών προκειμένου να ανακοπούν τα σχέδια για υποβάθμιση της ναυτικής παιδείας. Ταυτόχρονα, με επιστολή του προς το ΥΕΝ και όλους τους αρμόδιους, καταγγέλλει την παραπομπή της σπουδάστριας στο Πειθαρχικό, την οποία χαρακτηρίζει συνδικαλιστική δίωξη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή, από την πλευρά των λιμενικών που διοικούν τη σχολή, θυμίζει άλλες εποχές. Σημειώνει το γεγονός ότι η παραπομπή έγινε μετά από σχετική εντολή του υποδιοικητή της σχολής, λιμενικού κ. Εμμανουηλίδη, και υπογραμμίζει: «Η απάντησή μας θα είναι άμεση και αγωνιστική αν συνεχίσουν να προκαλούν με τις γνωστές μεθόδους, οι οποίες δε μας φοβίζουν. Καλούμε όλους τους σπουδαστές να δείξουν τη συμπαράστασή τους προς τη συνάδελφο και να μην επιτρέψουν να περάσει από αυτό το "στημένο" πειθαρχικό που της ετοιμάζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ