Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
«Μπαλάκι» υπευθύνων σε βάρος των πολιτών...

«Μπαλάκι» σε βάρος της υγείας των πολιτών, και ιδιαίτερα των κατοίκων του Θριάσιου Πεδίου, ανάμεσα στην ηγεσία του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) και της ηγεσίας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, έχει γίνει η υπόθεση των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, με έγγραφό του προς το υπουργείο, ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, Γ. Μαστοράκος, σημειώνει πως από 1η Νοέμβρη οι «ημερήσιες ποσότητες απορριμμάτων που θα δέχεται ο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής στα Ανω Λιόσια ορίζονται σε 500 τόνους». Και αυτό, την ώρα που το σύνολο των παραγόμενων τόνων είναι 5.000 ημερησίως!

Να υπενθυμίσουμε ότι, στις 31 Οκτώβρη, λήγει η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία προβλέπεται ότι όλα τα απορρίμματα της Αττικής μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Δυτ. Αττικής. Ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ δεν αναφέρει πως, επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που προβλέπονται στον περιφερειακό σχεδιασμό (δημιουργία νέων ΧΥΤΑ κλπ), θα πρέπει τα απορρίμματα να πηγαίνουν στον ίδιο ΧΥΤΑ, αλλά στην ουσία αφήνει το ΥΠΕΧΩΔΕ, να αναλάβει αυτό το πολιτικό κόστος.

Στην ουσία, δηλαδή, στις πλάτες και σε βάρος της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, παίζονται τα πολιτικά παιχνίδια. Αντί να γίνει χωροταξικά δίκαιη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων και να εφαρμοστούν οι αντίστοιχες μελέτες, επιδιώκεται η διαιώνιση μιας κατάστασης που μόνο χαμένο, θα έχει το λαό της Αττικής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ