Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΔΙ
Κατακερματίζεται και... «αξιοποιείται»

Με υπουργική απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ «φυτεύεται» Ογκολογική Μονάδα του Σωματείου «ΦΛΟΓΑ», του οποίου πρόεδρος είναι η Κα Βαρδινογιάννη...

Αντί για μητροπολιτικό πάρκο, ο χώρος στο Γουδί, με μια σειρά από «φωτογραφικές» νομοθετικές πράξεις που δρομολογεί η κυβέρνηση, κατακερματίζεται και παραδίδεται στην αξιοποίηση.

Ετσι, μετά την υπό εκκόλαψh χωροθέτηση στο Γουδί του Γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ήδη ότι ενέκρινε ρυμοτομικό σχέδιο με βάση το οποίο στην εκτός σχεδίου περιοχή «Γουδί» που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αθηναίων, καθορίζεται χώρος ανέγερσης νέων κτιρίων Ογκολογικής Μονάδας (που θα συνοδεύεται από διάφορες άλλες εξυπηρετήσεις, όπως χώρους στάθμευσης και οδικό δίκτυο πρόσβασης). Το ενδιαφέρον είναι ότι η Μονάδα αυτή ανήκει σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και συγκεκριμένα στο σωματείο «ΦΛΟΓΑ», του οποίου πρόεδρος είναι η Κα Μ. Βαρδινογιάννη!

Στο μεταξύ, με άλλες αποφάσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, εγκρίθηκαν διάφορες πολεοδομικές μελέτες με τις οποίες νομιμοποιούνται εκατοντάδες αυθαίρετες παραθεριστικές κατοικίες, που είναι κτισμένες ακόμη και σε δασικές περιοχές ή ανήκουν σε παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμού, προμηνύοντας το τι έχει να γίνει όταν αρχίσει να εφαρμόζεται ο νέος δασοκτόνος νόμος. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι πολεοδομικές μελέτες:

  • Δεύτερης κατοικίας στην Παραλιακή περιοχή Νο 1 του Δήμου Αυλίδας του Νομού Εύβοιας (τέως κοινότητα Παραλίας Αυλίδας).
  • Καστελλόκαμπου Δήμου Πατρέων του Νομού Αχαΐας.
  • Εκτασης του παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού «Οι Φυσιολάτρες» στη θέση «Κροιμάδι - Ζούμπερι» στην Κοινότητα Μαρμαρίου Νομού Εύβοιας.
  • Δεύτερης κατοικίας στην περιοχή «Τραμπουριά» του Δήμου Καλυβίων Θορικού του Νομού Αττικής.

Επίσης: Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακό τμήμα της Αμφίκλειας στο Νομό Φθιώτιδας και γίνεται καθορισμός ειδικών όρων δόμησης στην περιοχή, ενώ με υπουργική απόφαση εγκρίνεται ρυμοτομικό σχέδιο στην περιοχή ΔΗΑΝΑ του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης σχολείων (Γυμνάσιο, Δημοτικά και Νηπιαγωγείο).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα συζητήσει για το γήπεδο στο Γουδί το ...Γενάρη (2004-12-30 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση παραχωρεί «γην και ύδωρ» στους Αμερικανούς (2002-07-23 00:00:00.0)
Φραγμός σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες (2001-11-13 00:00:00.0)
Απέρριψε αλλαγές σχεδίων γιατί εξυπηρετούσαν ιδιωτικά συμφέροντα (1997-08-26 00:00:00.0)
Μπορεί ακόμα να γίνει πηγή ζωής (1996-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ