Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Χρονικό μνήμης» για το Μπλόκο

Ο Δήμος Νίκαιας, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους εκτελεσμένους του Μπλόκου της Κοκκινιάς και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης της πόλης, εξέδωσε το «Χρονικό μνήμης - 60 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς». Η παρουσίαση της έκδοσης θα γίνει, σήμερα Τετάρτη, στις 8μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Π. Τσαλδάρη 10).

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Σέρβος, αντιστασιακός δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και ο δημοσιογράφος - ιστορικός Γιώργος Πετρόπουλος από το «Ριζοσπάστη». Κείμενα της έκδοσης θα διαβάσει η ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά.

Πρόκειται για μια έκδοση 160 σελίδων με ιστορικά στοιχεία, πλήρες μαρτυρολόγιο με φωτογραφίες των πεσόντων, εικαστικά έργα και ποιήματα που έχουν αφιερωθεί ή έχουν εμπνεύσει μεγάλους καλλιτέχνες και ποιητές και παρουσίαση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης της Νίκαιας.

«Φιλοδοξία είναι η έκδοση αυτή, να βοηθήσει στη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, αυτή που παίρνει στα χέρια τη σκυτάλη και τις τύχες της μαρτυρικής πόλης μας, αλλά και να αποτελέσει την αρχή για τη συγκέντρωση υλικού και τη μελέτη της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης στην Κοκκινιά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ