Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θεματοφύλακας του «ανταγωνισμού»

Τα μπέρδεψε η ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Από τη μια, αυτοανακηρύσσεται σε θεματοφύλακα του ανταγωνισμού και, από την άλλη, ζητά κρατικές παρεμβάσεις και μέτρα που νοθεύουν την «ελεύθερη αγορά» και τους κανόνες της. Χαρακτηριστική είναι πρόσφατη επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Δ. Σιούφα, για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, όπου κάνει έντονη κριτική, επειδή «δε λειτουργεί ο ανταγωνισμός σε βασικούς τομείς και κατά κύριο λόγο στη διύλιση και την εμπορία» και από την άλλη ζητά - ανάμεσα σε άλλα - τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης στη βιοτεχνία και τον αγροτικό τομέα και τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε ειδικές κατηγορίες «καταναλωτών», όπως συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι.

Προφανώς, η ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ δεν καταλαβαίνει - ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει... - ότι η συνεχής και σημαντική άνοδος της τιμής των καυσίμων, τα τελευταία χρόνια, είναι αποτέλεσμα της κερδοσκοπικής ασυδοσίας των πολυεθνικών του πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο από τη μια και της αντίστοιχης των εγχώριων μεγάλων εταιριών διύλισης και εμπορίας στη χώρα μας από την άλλη. Κερδοσκοπία, η οποία ενισχύθηκε και θέριεψε από τα κάθε λογής μέτρα «απελευθέρωσης» του διεθνούς και εγχώριου αντίστοιχα εμπορίου, όπως και όλων των συναφών μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Με άλλα λόγια, οι αυξήσεις τιμών στα καύσιμα πορεύονται χέρι χέρι με την ενίσχυση του ανταγωνισμού, για τον οποίο κόπτεται η ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ