Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... ο εγκλωβισμός της αμφισβήτησης

Με αφορμή, πάντως, τόσο τις προαναφερόμενες θριαμβολογίες, όσο και την πρόσφατη διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος, στη Ρώμη, με θέμα «Ευρωπαϊκή Ενωση, ένα διαφορετικό Σύνταγμα είναι εφικτό», όπου ο συμμετέχων, πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε την αντίθεσή του στο σημερινό σχέδιο ευρωσυντάγματος και υποστήριξε τη διεκδίκηση ενός άλλου, «με περισσότερη δημοκρατία, με περισσότερα δικαιώματα, με περισσότερο ανθρωπισμό», θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Οι αντιλήψεις αυτές μπορεί να φαντάζουν σε ορισμένους ως αριστερές, αλλά στην πραγματικότητα συμβάλλουν στην ανακοπή των αγωνιστικών τάσεων και διεργασιών, που συντελούνται μέσα στους εργαζόμενους. Συμβάλλουν στον εγκλωβισμό των τελευταίων σε λογικές ενσωμάτωσης και μιας, ακίνδυνης για το καπιταλιστικό σύστημα, αμφισβήτησης.

Στην ευρωένωση της κυριαρχίας των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, των «τεσσάρων ελευθεριών» του Μάαστριχτ, των νόμων της αγοράς και του ανταγωνισμού, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για οποιοδήποτε ευρωσύνταγμα, που θα προστατεύει τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα λαϊκά δικαιώματα. Εκτός και ορισμένοι... προφητεύουν ότι θα δούμε τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια να αρνούνται το χαρακτήρα τους και να πορεύονται ενάντια στις γενικές τάσεις εξέλιξης του συστήματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ