Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αντιπαραθέσεων συνέχεια...

Εκτοξεύοντας «συντροφικά» βέλη αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής του Ν. Κωνσταντόπουλου ο Τ. Κουράκης το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στα σενάρια διαδοχής. Με επιστολή του προς την ΠΓ και την ΚΠΕ του ΣΥΝ ο Τ. Κουράκης γνωστοποιεί την απόφασή του να μη θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κόμματος, τονίζοντας πως ο ίδιος είχε κάνει γνωστό εξαρχής ότι θα συζητούσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα πιστοποιούσαν τη θέληση των μελών του ΣΥΝ για μια αριστερή πορεία χωρίς παραλυτικές ισορροπίες και για έναν άλλο τύπο συλλογικής διακυβέρνησης του κόμματος.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, δεν έχει πειστεί ότι «αυτές οι προϋποθέσεις στην παρούσα φάση μπορούν να υπάρξουν» και ως εκ τούτου δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα. Ο Τ. Κουράκης με νόημα προσθέτει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται «για ένα κόμμα που θα πορεύεται με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο σε όλα τα επίπεδα και που δε θα εξαρτώνται τα πάντα από την κορυφή της πυραμίδας και των "φωτισμένων" ηγετών που αναλαμβάνουν να ανοίξουν το δρόμο για να ακολουθήσουν οι άλαλοι και άβολοι άλλοι».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή το «Κοκκινοπράσινο Δίκτυο» του ΣΥΝ τάσσεται εναντίον της ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας από την «αριστερά», σημειώνοντας την «έκπληξή του» για το γεγονός πως κανένα όργανο του ΣΥΝ δεν έχει εντάξει στην ημερήσια διάταξη το συγκεκριμένο θέμα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ανάδειξη του Ν. Κωνσταντόπουλου σ' αυτή τη θέση θα δώσει ευκαιρία να εμφανιστεί ο ΣΥΝ ως φυτώριο παραγωγής προσώπων που προσφέρονται για επίλυση καθεστωτικών προβλημάτων, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τη νομιμοποίηση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης. Τέλος, τονίζεται πως η συντήρηση αυτού του θέματος βλάπτει τις προσυνεδριακές διαδικασίες εμπεδώνοντας την άποψη ότι τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα λύνονται αλλού. Να σημειωθεί ότι το «Κοκκινοπράσινο Δίκτυο» αφήνει αιχμές εναντίον της πρόσφατης ημερίδας του ΣΥΝ για τα ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας «αλήθεια τι είδους εκδήλωση για τα ΜΜΕ ήταν αυτή με συντονιστές όλα τα αλαλάζοντα κύμβαλα της εκδοτικής - τηλεοπτικής κεφαλαιοκρατίας;».

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η ΑΚΟΑ (εκ των συμμάχων του ΣΥΝ στον πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ) τάσσεται επίσης εναντίον της διαθεσιμότητας του Ν. Κωνσταντόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς όπως αναφέρει ο Πρόεδρος θα είναι υποχρεωμένος να υπογράφει αποφάσεις και να προβαίνει σε ενέργειες σε ριζική αντίθεση με τις αποφάσεις του κινήματος και των δυνάμεων της αριστεράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ