Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη στο λαό της Λευκορωσίας

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίσματος - επέμβασης και προσβολής του λαού της χώρας

«Οι πραγματικοί λόγοι των εντεινόμενων επεμβάσεων είναι η άρνηση της Λευκορωσίας να υποταχθεί στο NATO και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση ψηφίσματος που αποτελεί μνημείο επέμβασης και προσβολής του λαού της Λευκορωσίας έτσι όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και το δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα εξής:

«Οι εκλογές και το δημοψήφισμα στη Λευκορωσία διεξήχθησαν κάτω από την έντονη πίεση και τις απαράδεκτες επεμβάσεις των ΗΠΑ που έθεσαν σε λειτουργία τη λεγόμενη "Πράξη 2004 για τη δημοκρατία στη Λευκορωσία". Επίσης, εκπρόσωποι του NATO ανακάλυψαν ξαφνικά σχέσεις Λευκορωσίας - διεθνούς τρομοκρατίας! Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η ΕΕ.

Η ανακοίνωση της Ολλανδικής Προεδρίας και της Επιτροπής σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν συνέχεια των πιέσεων και εκβιασμών απέναντι στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας. Παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους.

Η επίκληση από την ΕΕ και τις ΗΠΑ της παραβίασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι υποκριτική. Οι πραγματικοί λόγοι των εντεινόμενων επεμβάσεων είναι η άρνηση της Λευκορωσίας να υποταχθεί στο NATO και στους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Οι εκθέσεις διαφόρων δυτικών παρατηρητών δεν μπορεί να είναι αξιόπιστες γιατί υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και γιατί έρχονται σε αντίθεση με τις εκθέσεις των παρατηρητών της Ρωσίας, της Κίνας και των άλλων χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.

Ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος να αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο λαός της Λευκορωσίας, στον οποίο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, καταδικάζοντας και καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις πιέσεις και τις επεμβάσεις. Προφανώς η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα εξέφραζαν την ικανοποίησή τους αν οι εκλογές είχαν γίνει όπως στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Κόσσοβο και στη Βοσνία, χώρες που βρίσκονται υπό κατοχή και έχουν μετατραπεί σε προτεκτοράτα!!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ