Κυριακή 31 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ (17ο)
ΕΣΑΚ - ΠΑΜΕ - Κομματικές ομάδες

Σύντροφοι

Η συγκρότηση του ΠΑΜΕ ήταν αποτέλεσμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης των συνδικαλιστών και συνδικάτων στις 9/4/1999, για τη συσπείρωση και το συντονισμό των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων.

Η συγκρότηση έγινε για το συντονισμό δράσης των ταξικών σωματείων και συνδικαλιστών σε πανελλαδικό επίπεδο, όμως, ενώ το ΠΑΜΕ απέκτησε δεσμούς στους συνδικαλιστές και σωματεία, δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει την ΕΣΑΚ και να αποκτήσει δεσμούς και ρίζες μέσα στους εργαζόμενους και να ενισχύσει το μαζικό κίνημα μέσα στην εργατική τάξη.

Ενώ η ΕΣΑΚ είχε δεσμούς με τους εργαζόμενους μέσα στις φάμπρικες - εργοστάσια και μέσω των οργάνων της σε ευρύ φάσμα εργαζομένων, το ΠΑΜΕ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ιστορικό ρόλο για συσπείρωση εργαζομένων και τη δημιουργία ταξικού πόλου για την επίτευξη του στόχου του ΑΑΔΜ.

Το ΠΑΜΕ επίσης σε πολλούς χώρους δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο ρόλο του για τη συγκρότηση ισχυρού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για συσπείρωση συνδικαλιστών και σωματείων.

Ομως, όσο μέσα στους εργαζόμενους λειτουργούσε η ΕΣΑΚ υπήρχε συσπείρωση εργαζομένων γύρω από την παράταξη, πετυχαίνοντας στόχους μέσα σε σωματεία, σε χώρους δουλιάς και την οργάνωση πάλης και συσπείρωσης ταξικών δυνάμεων.

Ο προσανατολισμός που υπήρξε να αντικατασταθεί η οργανωτική δομή της παράταξης από τις Κομματικές Ομάδες και με καθοδήγηση των ΚΟΒ, δεν ανταποκρίθηκε, δεν εξειδικεύσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης μέσα στους χώρους εργασίας, κάνοντας τη δουλιά της καθοδήγησης στα μέτωπα της εργατικής τάξης δυσκολότερη, ενώ οι απαιτήσεις και τα προβλήματα οξύνονται, μέρα με τη μέρα,

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπήρξαν στην καθοδήγηση των κομματικών μελών, όσον αφορά στην καθοδήγηση των ταξικών δυνάμεων μέσα στους χώρους εργασίας, είναι ένα πρόβλημα, που πρέπει να επεξεργαστεί το ΚΚΕ στο συνέδριό του, ώστε να συνδυάσουμε την επεξεργασία των προβλημάτων της εργατικής τάξης με τη στρατολόγηση νέων μελών στο κόμμα μας.

Παναγιώτης Φωτεινάκης

ΚΟΒ Σιδηροδρομικών Αθήνας

Αχτίδα Μεταφορών


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ