Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Προς γενική απεργία στη «Φολκσβάγκεν»;

ΑΝΟΒΕΡΟ.-

Για πρώτη φορά στην ιστορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Φολκσβάγκεν» δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετέχουν σε στάσεις εργασίας στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας και ενόσω οι διαπραγματεύσεις εργοδοσίας και συνδικάτων αναμενόταν να ξεκινήσουν χτες το απόγευμα.

Στην πρώτη στάση εργασίας, στην οποία κάλεσε το IG Metall, συμμετείχαν περίπου 40.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία προς τα κεντρικά κτίρια της διοίκησης της εταιρίας.

Υπό τη γενική αβεβαιότητα που προκαλείται στους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία από τις εξελίξεις σε σχέση με την «Τζένεραλ Μότορς» και την προβλεπόμενη μείωση του προσωπικού στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το γερμανικό Συνδικάτο Μετάλλου ζητά εγγυήσεις για τη διατήρηση των 103.000 θέσεων απασχόλησης στα εργοστάσια της Γερμανίας, ενώ μείωσε στο μισό τις αρχικές του απαιτήσεις για αυξήσεις μισθών κατά 4%.

Η «Φολκσβάγκεν» στοχεύει να περιορίσει μέχρι το 2011 κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ (30%) τα έξοδα προσωπικού, για να διατηρήσει, όπως τονίζει η διοίκησή της, την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας. Επιδιώκει επίσης μηδενικές αυξήσεις μισθών, τουλάχιστον για δύο χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ