Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Με τα παιδιά της Ιντιφάντα

Εκδήλωση αλληλεγγύης της ΚΝΕ

«Είμαστε πιο δυνατοί από τους Ισραηλινούς, γιατί εμείς έχουμε δίκιο κι αυτοί άδικο», είναι τα λόγια των παιδιών της Παλαιστίνης, των παιδιών που αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα στην πατρίδα.

Ακούστηκαν στη χτεσινή εκδήλωση αλληλεγγύης, που διοργάνωσε η ΚΝΕ, στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα, προς τιμήν των πέντε μικρών παιδιών από τη Δυτική Οχθη της Παλαιστίνης, που για πρώτη φορά βγήκαν από τα κατεχόμενα κι επισκέφτηκαν τη χώρα μας, μετά από πρόσκληση του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για τον Σουλεϊμάν Χασάν, τον Ρουσντί, δεκατριών χρονών από τη Ραμάλα, τον δεκάχρονο Χασμί και τον πιτσιρικά από την Ντομπάς.

«Το θάρρος, ο αγώνας σας, μας εμπνέουν και μας παραδειγματίζουν. Είμαστε διαρκώς δίπλα σας. Παίρνουμε δύναμη από τον αγώνα σας, απ' τη δική σας δύναμη», είπε στους μικρούς Παλαιστίνιους η Χαρά Παπαϊωάννου, μέλος του Γραφείου Αθήνας της ΚΝΕ, ανοίγοντας την εκδήλωση και η Νατάσα Μιχαήλ, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, τους διαβεβαίωσε: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε τα παιδιά της Ελλάδας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα παιδιά της Παλαιστίνης». Τους μικρούς αυτούς «ήρωες» μιας σκληρής κι απάνθρωπης καθημερινότητας, καλωσόρισε επίσης ο Γ. Μπουλούγαρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ συστάσεις για τα παιδιά, τους γονείς τους και τον αγώνα τους έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Εργατών της Παλαιστίνης.


Τα ίδια τα παιδιά ευχαρίστησαν τους Ελληνες για τη φιλοξενία και τη θερμή τους υποδοχή και μετέφεραν κάποιες εικόνες από την πολύπαθη πατρίδα τους, τα πολλά εμπόδια που δέχονται στις μετακινήσεις τους ακόμα και για να πάνε καθημερινά στο σχολείο, τις εισβολές Ισραηλινών στα σπίτια και τα σχολεία τους, την καθημερινή επαφή με τις σφαίρες και το θάνατο. Και η ευχή τους προς τους νέους της ΚΝΕ, απλή αλλά πολύ σημαντική για το λαό τους: «Ευχόμαστε να μας επισκεφτείτε στην Παλαιστίνη όταν θα γίνει ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο κράτος!» Με χαρά δέχτηκαν τα αναμνηστικά δώρα της ΚΝΕ κι η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι τους «Ζήτω η Ιντιφάντα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ