Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΕΔΥΕ
Συνεχίζουμε τον αγώνα

Ανακοίνωση για τη φετινή 31η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία την Τετάρτη 17 Νοέμβρη απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα 31 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τα ίδια συνθήματα, με το ίδιο μήνυμα αντίστασης στη βαρβαρότητα της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης. Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία. Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ». Και συνεχίζει: «31 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι ιμπεριαλιστές εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε συναγερμό από τις εξελίξεις σχετικά με την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια τα τελευταία χρόνια. Ποτέ πριν στην πρόσφατη ιστορία οι λαοί δε σήκωσαν το ανάστημά τους και δεν οργάνωσαν τέτοιες τεράστιες διαμαρτυρίες στο αντιπολεμικό κίνημα όσο αυτές ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ. Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ πιστό στο δόγμα "το δίκαιο του ισχυρού" απεργάζεται ως παγκόσμιος χωροφύλακας τα νέα του σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μια μέρα μετά την επανεκλογή Μπους δίπλα στη Συμφωνία της Μαδρίτης για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, δίπλα στο "σχέδιο Ανάν" με την αναγνώριση των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής, πρόσθεσε την αναγνώριση της "Μακεδονίας". Η χώρα μας, με τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οδηγείται σε επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια και το Αιγαίο. Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται από την ισραηλινή κυβέρνηση, ενώ το κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας εντείνεται στην περιοχή μετά και από το θάνατο του Γιασέρ Αραφάτ».

«Το Πολυτεχνείο ζει στους μεγάλους αντιπολεμικούς, αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας. Στους αγώνες της εργατικής τάξης, στις κινητοποιήσεις των μαθητών και των φοιτητών. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανά από όλους εκείνους που αγωνίζονται κατά της "Νέας Τάξης Πραγμάτων". Υπερασπίζουμε το δικαίωμα της εθνικής μας ανεξαρτησίας, την ειρήνη και τη φιλία με τους λαούς. Το Πολυτεχνείο και οι μεγάλοι αγώνες του λαού μας θυμίζουν πως οι λαοί μπορούν και θα νικήσουν», καταλήγει η ΕΕΔΥΕ.

Εκδήλωση για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Στο πλαίσιο του γιορτασμού του Πολυτεχνείου, η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος και ο προσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Νοέμβρη - παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου - στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, με ομιλητές τον Δ. Αλευρομάγειρο, αντιστράτηγο ε.α., επίτιμο Γενικό Επιθεωρητή Στρατού και τον Αν. Κακκαρά, αρχιπλοίαρχο ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα.

Επίσης, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τους Τρικαλινούς να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ