Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΔΕΗ
Νοθεύουν τη θέληση των εργαζομένων

Κορυφώνονται και από τη ΔΑΚΕ οι τακτικές νοθείας, που εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί - όπως και η ΠΑΣΚΕ - κάθε τρόπο για την απόσπαση της πλειοψηφίας

Την προσπάθεια της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ στη ΔΕΗ να πλαστογραφήσει τους συσχετισμούς όχι μόνο στην Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), αλλά και στα Εργατικά Κέντρα και στη ΓΣΕΕ, καταγγέλλουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Συνεργασία», με ανακοίνωση. Η τακτική νόθευσης της θέλησης των εργαζομένων, σημειώνει η «Αγωνιστική Συνεργασία», που εδώ και χρόνια ακολουθείται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, κορυφώνεται από την τελευταία μέσω της μεταφοράς εργαζομένων από το ένα σωματείο στο άλλο. Εργαζόμενοι που έχουν ήδη ψηφίσει στο πρώτο σωματείο για την ανάδειξη ΔΣ και αντιπροσώπων, ξαναψηφίζουν στο δεύτερο σωματείο όπου μεταφέρονται.

Η επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τονίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία», είναι επίθεση σε βάρος ολόκληρης της εργατικής τάξης και αγκαλιάζει όλους τους τομείς της ζωής μας. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν ήδη βιώσει τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, που την υλοποίησή της διευκολύνει η συμβιβασμένη πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ. Εδώ και χρόνια η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ μετέρχονται κάθε μέσο για να αποσπάσουν την πλειοψηφία. Ετσι, στο προηγούμενο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, σημειώνει η «Αγωνιστική Συνεργασία», σημαντικός αριθμός από τους 325 αντιπροσώπους ήταν νόθοι.

Σήμερα, «η τακτική αυτή εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τη ΔΑΚΕ, ως η καινούρια κυβερνητική παράταξη. Στις εκλογές της ΕΤΕ και της ΕΔΟΠ, είχαμε την εγγραφή τις τελευταίες μέρες άνω των 1.500 εργαζομένων που ψήφισαν στις εκλογές για αντιπροσώπους στη ΓΕΝΟΠ». Ακόμα, η ΔΑΚΕ έχει μεταφέρει από άλλα σωματεία πάνω από 500 εργαζόμενους - που έχουν ήδη ψηφίσει - στο μονοπαραταξιακό σωματείο ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ (που ελέγχει) και πραγματοποιεί εκλογές στα μέσα Νοέμβρη! Γράφει εργαζόμενους ακόμα και μέλη ΔΣ, που πριν λίγους μήνες ακόμα ψήφισαν, στην ΕΤΕ, στην ΕΔΟΠ, στους καταμετρητές!

Η ΔΑΚΕ, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία», αναλαμβάνει σοβαρές συνδικαλιστικές και πολιτικές ευθύνες για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, και τονίζει: «Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις στη ΔΕΗ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να λειτουργήσει η επιτροπή που προβλέπεται από το καταστατικό και να αποτρέψει όλες τις διπλοψηφίες. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές του ΠΑΣΥΠ να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους».

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους που, με υποσχέσεις και πιέσεις, τους μεταφέρουν από σωματείο σε σωματείο, να «μη γίνουν πιόνια εξυπηρέτησης μιας πολιτικής που στρέφεται εναντίον τους. Να μη συναινέσουν με την ψήφο τους στην πολιτική λιτότητας, στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στο ξεπούλημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους». Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καταλήγει δηλώνοντας ότι «θα αντιπαλέψει με κάθε δυνατό τρόπο αυτή την πολιτική, θα παλέψει για να δυναμώσει η αντίσταση και η πάλη των εργαζομένων σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσει ο ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα».

Το προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης της ΝΔ διαιωνίζει τη λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων, μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. Αυξάνει τους αντιλαϊκούς έμμεσους φόρους, συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων και υπηρεσιών της ΤΑ ενώ δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο. Με το ΠΔ-εμπαιγμό για τους συμβασιούχους απολύονται χιλιάδες και, την ίδια ώρα, προσλαμβάνονται 13.500 μερικώς απασχολουμένων στην ΤΑ. Ολα αυτά συνιστούν ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ