Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
10ο Λύκειο Περιστερίου
Στον εμπαιγμό απαντάμε με νέες κινητοποιήσεις

Απο παλιότερη κινητοποίηση των μαθητών του 10ου λυκείου Περιστερίου
Απο παλιότερη κινητοποίηση των μαθητών του 10ου λυκείου Περιστερίου
«Ο αγώνας είναι δύσκολος, μα η νίκη θα είναι δική μας». Με αυτό το σύνθημα οι μαθητές του 10ου Λυκείου Περιστερίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την Πέμπτη 11 Μάη, στις 11.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΟΣΚ (Φαβιέρου 28 - 30). Οι μαθητές του 10ου Λυκείου καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, για εμπαιγμό το υπουργείο Παιδείας, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Οι μαθητές, γονείς και καθηγητές του 10ου Λυκείου Περιστερίου, πριν δύο μήνες περίπου, είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από τον ΟΣΚ. Κύριο αίτημά τους είναι να εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς, κονδύλι για την αγορά γης, ώστε να χτιστεί νέο σχολείο και να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο για την ανέγερση του νέου κτιρίου.

Το νέο κτίριο που θα στεγάσει το 10ο Λύκειο αποτελεί αίτημα των κατοίκων του Περιστερίου εδώ και δέκα χρόνια. Στην τελευταία συγκέντρωση του σχολείου έξω από τον ΟΣΚ, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΣΚ. Η διοίκηση του ΟΣΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του 15μελούς του 10ου Λυκείου, είχε δεσμευτεί ότι σε διάστημα δέκα ημερών θα είχε στα χέρια τη δικαστική απόφαση για την τιμή μονάδος, εντός διμήνου θα προωθούσαν το αίτημα στο ΔΣ του ΟΣΚ κατ' εξαίρεση το κονδύλι για την αγορά γης και στη συνέχεια να δημοπρατήσουν το έργο. Παράλληλα, είχαν δεσμευτεί ότι θα υπήρχε και παρέμβαση στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου.

Δυστυχώς δύο μήνες μετά, το μόνο που έχει γίνει είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, με την οποία στηρίζει το δίκαιο αγώνα των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ