Κυριακή 14 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Σημαδεμένος» ο διάλογος

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο διάλογος που εξαγγέλλει η κυβέρνηση έχει σημαδεμένα πλαίσια και προδιαγεγραμμένους στόχους και επιδιώξεις, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της πρόσφατης προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, για την Παιδεία. Και μπορεί να θεωρήθηκε υπερβολική η καταγγελία από ορισμένους, αλλά δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες και επαληθεύτηκε πλήρως.

Προχτές, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το ΔΙΚΑΤΣΑ και με πρόσχημα την απλοποίηση των διαδικασιών, προωθεί την αναγνώριση και ισοτίμηση των τρίχρονων πτυχίων, αλλά και των «σύνθετων» (πτυχία, που αποκτήθηκαν με σπουδές εδώ κι εκεί, σε διάφορα ιδρύματα και χώρες, αρκεί το 1/3 του προγράμματος σπουδών να έχει γίνει στο ίδρυμα που απένειμε τον τίτλο), με τα πτυχία των ελληνικών Πανεπιστημίων. Αναγνωρίζονται, επίσης, τίτλοι «ανοιχτών πανεπιστημίων» και σπουδές «εξ αποστάσεως». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου: «Οι αναγνωρίσεις τέτοιου είδους είναι αναγκαίες ενόψει αλλαγής του τρόπου παροχής της ανώτατης εκπαίδευσης».

Με άλλα λόγια και πέρα από το γεγονός πως το νομοσχέδιο εξασφαλίζει «πελατεία» στα κάθε λογής - συνήθως ιδιωτικά - τρίχρονα «ιδρύματα», «παραρτήματα», κλπ., κλπ., είναι δεδομένη, ήδη, η «ενόψει αλλαγή του τρόπου παροχής της ανώτατης εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ