Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικοθεατρική «Ελλάδα»

Μισός αιώνας θα ξετυλίγεται «επί σκηνής» του θεάτρου «Βέμπο» ( Καρόλου 18), από την Παρασκευή (9.15 μ.μ.), όπου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης «Μίκης Θεοδωράκης, μια ζωή ...Ελλάδα». Η πολυπρόσωπη μουσική παράσταση - οδοιπορικό στη νεότερη ιστορία μας - ανεβαίνει για 2η χρονιά, μετά την καλοκαιρινή επιτυχία της στο θέατρο «Παρκ». Η παράσταση, εκτός από τα τραγούδια και τα χορευτικά, βασίζεται στο θεατρικό κείμενο της Κάκιας Ιγερινού, σε συνεργασία με τον Κοραή Δαμάτη, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία και χορογραφία. Τα σκηνικά είναι της Δέσποινας Βολίδη, τα κοστούμια του Μιχάλη Σδούγκου, η ενορχήστρωση του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Στιγμιότυπα και γρήγορες εναλλαγές στο χρόνο - χώρο της Ελλάδας, χθες και σήμερα, συνθέτουν το «ψηφιδωτό» του έργου. Σε μια γραφική ταβέρνα σε μια γειτονιά της Αθήνας, σκιαγραφούνται τα σημαντικότερα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας. Ξενιτιά, εξορίες, πέτρινα χρόνια, εποχή της αθωότητας που φεύγει. Απλοί άνθρωποι, που παλεύουν τις αδυναμίες τους, αλλά πάντα με δύναμη ψυχής ξέρουν να αγωνίζονται, να ονειρεύονται και να κάνουν τον καημό τους τραγούδι...

Η παράσταση είναι σμιλεμένη με τραγούδια διαχρονικής αξίας του Μ. Θεοδωράκη («Ομορφη Πόλη, «Αν θυμηθείς το όνειρό μου», «Απρίλης», «Μαργαρίτα - Μαργαρώ», «Βάρκα στο Γιαλό», «Βράχο - Βράχο», «Μαργαρίτα - Μαργιοπούλα» κ.ά.), που ερμηνεύουν ζωντανά, και με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας, η Λένα Αλκαίου, η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Αλέξανδρος Χατζής και η Καλλιόπη Βέττα. Παίζουν οι: Βέρα Κρούσκα, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Γεωργιάδου, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Αγγελική Λυμπεροπούλου, Σία Κοσκινά, Γιάννης Δρίτσας, Τζούλη Σούμα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ