Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλαξε ο ... Μανωλιός

Τελικά, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην κατάργηση του ΣΔΟΕ, της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος (φοροδιαφυγή, φοροκλοπή κλπ.). Το προβλέπει σχετική διάταξη, που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη βδομάδα.

Για την αποφυγή παρερμηνειών, ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει ελεύθερους - με την κατάργηση του ΣΔΟΕ - τους κλέφτες και φοροφυγάδες, o υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, έσπευσε να διευκρινίσει ότι στη θέση του ΣΔΟΕ θα ιδρυθεί μια νέα υπηρεσία με τον τίτλο Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ). Επί της ουσίας, βέβαια, η νέα υπηρεσία θα κάνει την ίδια δουλιά με το ΣΔΟΕ. Θα είναι αρμόδια - όπως ήταν επί ΠΑΣΟΚ το ΣΔΟΕ - για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και άλλων μορφών «οικονομικού εγκλήματος».

Για όσους, τυχόν, αναρωτιούνται, για ποιο λόγο καταργείται μια υπηρεσία (στην ουσία, το όνομά της) και στη θέση της δημιουργείται μια άλλη με διαφορετικό όνομα (με το ίδιο, όμως, αντικείμενο), η απάντηση είναι απλή: Με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ απομακρύνει αυτόματα τα «πράσινα» στελέχη που ασχολούνται με ελέγχους για τον εντοπισμό της φορολογικών παραβάσεων, στελεχώνοντας τη νέα υπηρεσία (θα έχει τις ίδιες αρμοδιότητες) με δικά της «γαλάζια» στελέχη.

Οσο για τη φοροδιαφυγή, αυτή θα συνεχίσει την ...περήφανη πορεία της, όπως και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Απλά, «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ