Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Επί μια δεκαετία οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν έχουν πληρώσει δραχμή τσακιστή φόρο μεταβίβασης, στις περιπτώσεις κληρονομιάς, γονικής παροχής, ή δωρεάς.

Το ισχυρίστηκε στη διάρκεια τηλεοπτικής παρουσίας του, το προηγούμενο Σάββατο, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Α.Φωτιάδης, και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τον πιστέψουμε. Απλώς, από τα πιο επίσημα χείλη, επιβεβαιώνονται ορισμένες αλήθειες για τον ειδεχθή και ταξικό χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος. Τη στιγμή που ένας εργαζόμενος, όταν κληρονομήσει ένα μικρό σπίτι, είναι υποχρεωμένος να τα «ακουμπάει χοντρά» στην εφορία, οι μεταβιβάσεις επιχειρήσεων αξίας δισεκατομμυρίων ή και δεκάδων δισ., δραχμών, γίνονται ...δωρεάν. Κατά τα άλλα, η κάθε κυβέρνηση ανακαλύπτει δημοσιονομική κρίση και κινητοποιεί τον εισπρακτικό μηχανισμό, για να ξετινάξει εργαζόμενους και μικρομεσαίους. Τον ταξικό χαρακτήρα της φορολογικής - και όχι μόνο - πολιτικής, πρέπει πρώτα και κύρια να τον συνειδητοποιήσουν τα λαϊκά στρώματα και ειδικά εκείνοι που συνεχίζουν να εμπιστεύονται την ψήφο τους στα κόμματα του δικομματισμού.

ΥΓ: Περιττό, να σημειώσουμε, βέβαια, ότι σήμερα λέει τα παραπάνω ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Πέρυσι, για παράδειγμα, δεν έλεγε τίποτε σχετικό. Οπως δε θα έλεγε τίποτε, εάν το ΠΑΣΟΚ συνέχιζε να βρίσκεται στην κυβέρνηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ