Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ - ΔΙΚΑΤΣΑ
Καμιά «βελτίωση» στις εξετάσεις της Ιατρικής

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το πρόσφατο νομοσχέδιο για το ΔΙΚΑΤΣΑ, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας - και το οποίο νομοσχέδιο σε τίποτα δε βελτιώνει το βασικό πρόβλημα του Κέντρου που αφορούσε στις εξετάσεις για τους αποφοίτους Ιατρικής και Οδοντιατρικής των πτυχιούχων από χώρες εκτός ΕΕ - ο υφυπουργός Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρος συναντήθηκε χτες στο ΔΙΚΑΣΤΑ με τους προέδρους των Τμημάτων Ιατρικής των ελληνικών πανεπιστημίων, για να συζητήσουν θέματα σχετικά με τις εξετάσεις.

Ωστόσο, παρά τα αιτήματα των αποφοίτων αυτών των χωρών και των συλλόγων τους για επαρκή χρόνο εξέτασης, συγκεκριμένη εξεταστική ύλη και προτεινόμενη βιβλιογραφία, για καθορισμό της βάσης στο μισό των ερωτήσεων, τρεις εξεταστικές περιόδους το χρόνο κτλ., από το ΥΠΕΠΘ ανακοινώθηκε απλώς ότι «η επιλογή των θεμάτων των εξετάσεων θα γίνει από "τράπεζα ερωτήσεων", που θα προσκομίσουν οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Σχολών», ενώ αόριστα υποστηρίχτηκε ότι «τα θέματα των εξετάσεων πρέπει να είναι σαφώς διατυπωμένα, επιπέδου πτυχιούχων Ιατρικών Σχολών και να μην επιδέχονται πολλαπλών απαντήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι οι επόμενες εξετάσεις θα διενεργηθούν στις 11, 12 και 18 Δεκεμβρίου στα μαθήματα Χειρουργικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής, αντίστοιχα, και όπως ανακοινώθηκε, παρά τις αντιδράσεις για την αρνητική βαθμολογία, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί ορίζεται στις Υπουργικές Αποφάσεις Φ.6/37695/ Β3/26-4-2004 (ΦΕΚ Β634) και την τροποποίηση αυτής με το αριθμ. 704 ΤΒ ΦΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ