Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Βιομηχανία καταδίκης συνδικαλιστών

Σε 7 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν χτες στη Θεσσαλονίκη, άλλοι 11 συνδικαλιστές από τον κλάδο τον εμφιαλωμένων ποτών, οι οποίοι διώκονταν μετά από μήνυση που επέβαλε εναντίον τους ο επιχειρηματίας κ. Λυμπερόπουλος, επειδή αντιστάθηκαν αγωνιστικά με συγκεντρώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, στην απόφασή του να κλείσει την επιχείρηση το Γενάρη του 2001 και να πετάξει στο δρόμο τους 10 εργαζόμενους που απασχολούσε.

Στο πλευρό των διωκόμενων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά Κώστας Αρτεμίου, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, αλλά και δεκάδες απλοί εργαζόμενοι του κλάδου. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, ο ΓΓ της ΠΟΕΕΠ Σ. Ράλλης, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΕΠ Γ. Καλογιαννίδης και ο πρόεδρος του ΕΚΘ, οι οποίοι κατήγγειλαν τη βιομηχανία διώξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια σε βάρος της συνδικαλιστικής δράσης και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλιά.

Μοναδική μάρτυρας κατηγορίας ήταν η σύζυγος του επιχειρηματία - μηνυτή.

Οι 11 συνδικαλιστές καταδικάστηκαν για την κατηγορία της απειλής και εξύβρισης, ενώ αθωώθηκαν για τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης. Αθώος κρίθηκε ο Κώστας Αρτεμίου για την επιπλέον κατηγορία με την οποία βαρύνονταν, αυτή της ηθικής αυτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ