Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΦΑΚΕΛΩΜΑ ανθρωποκυνηγητό - προπαγάνδα

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα τα συγκεκριμένα μέτρα αυταρχικής θωράκισης της ΕΕ

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τις αποκαλύψεις για τα περιεχόμενα του περίφημου «Προγράμματος της Χάγης». Ορισμένα από τα μέτρα περιορισμού στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ΕΕ, στη συνεδρίασή του στις Βρυξέλλες στις 4 - 5 Νοέμβρη είναι τα παρακάτω:

1. Δικαίωμα επέμβασης των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας της ΕΕ σε όποιο κράτος - μέλος κρίνουν ότι κινδυνεύει η κυρίαρχη κατάσταση, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα.

2. Συντονισμός των «σφυριών» της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, ώστε στον ίδιο ρυθμό να «χτυπούν» - παντού στην επικράτεια των 25, αλλά και παραπέρα - όποιον αμφισβητήσει τη σημερινή πραγματικότητα.

3. Ενσωμάτωση στα διαβατήρια και τις βίζες ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, αρχής γενομένης από αυτά των προσφύγων και μεταναστών. Ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων μας.

4. Παροχή τεχνογνωσίας προς τρίτες χώρες, ώστε από κοινού να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα την «τρομοκρατία».

5. «Βομβαρδισμός» - κατά το αμερικάνικο μοντέλο - της λεγόμενης κοινής γνώμης και χειραγώγησή της με «εκθέσεις» που θα προειδοποιούν, για «κινδύνους» που μας απειλούν...


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ