Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνεχίζουμε τον αγώνα

Υπόσχεση συνέχισης της πάλης στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης μέχρι την τελική δικαίωση των οραμάτων του Πολυτεχνείου, έδωσαν οι Θεσσαλοί αγωνιστές που συμμετείχαν στις χτεσινές συγκεντρώσεις τιμής της παλλαϊκής εξέγερσης του '73.

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Επιτροπή Φορέων, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία. Ξεχωριστή, μαχητική παρουσία στη συγκέντρωση ήταν της νεολαίας και ιδιαίτερα των κόκκινων νιάτων που φώναζαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Μίλησαν ο Β. Μπαλνταδάκης, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Π. Λιόλιος, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο Θ. Παπαγγέλης, μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και πολλοί άλλοι έδωσαν το «παρών» τους στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο. Από τα πιο μαζικά μπλοκ της συγκέντρωσης και της πορείας, που ακολούθησε στο Μνημείο Ηρώων, ήταν του ΠΑΜΕ, που προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στη Νομαρχία. Εκεί μίλησε ο Β. Λινάρδος, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, ενώ ομιλητές στην κεντρική συγκέντρωση ήταν ο Χ. Ρούσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, ο Αλ. Αρβανιτάκης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, ο Απ. Μούσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου.

Στα Τρίκαλα, η αγωνιστική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Μίλησε ο Ν. Μήτσιος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, που διοργάνωσε τη συγκέντρωση και έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Αγωνιστικά συμμετείχαν και οι Καρδιτσιώτες στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Πλαστήρα και στην πορεία που ακολούθησε. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μ. Τσίπρας αντιδήμαρχος Καρδίτσας. Το βράδυ ο Δήμος Καρδίτσας και η Λαϊκή Βιβλιοθήκη «Αθηνά» διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Στο δρόμο του Νοέμβρη», ενώ δόθηκε και συναυλία με τη Μαρία Δημητριάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ